Tuesday

Salam Aidilfitri....2011


Alhamdulillah....... Selesai sudah sebln kite berpuasa kan....n hari ni kite berhari raya.... wehuuuuuuuuuuuu.... sok pulak hari merdeka...double celebration "MERDekAraya"...


baper hari before nk raye ni...mmg sungguh membzkn..sampai x sempat nak update ape2 dlm blog ni...hikhik... mcm2 citer nk buat...tp nx time la ye.... ni pun dah ramai tetamu yg dtg umah mak...zasssssssssssssssssssss.... nk g layan tetamu + gosip2 sedara mara jap..hahahhaa... time ni la kn nk jumpe diorg sume...kalau hari biasa idak la  teman jumpe...kuikuikuikui...


Sempena Aidilfitri yg mulia ini, Kami Sekeluarga ingin memohon seribu keampunan daripada Semua yg mengenali diri kami ini... Semoga ramadhan dan Syawal kali ini lebih bermakna....insyaallah....





~~~i luv my family so much~~~



Wednesday

Bersame nandos di hari puasa ke 23....yeahhhhhhhhhhh!!!!!!


Alhamdulillah...buke puasa hari ni di taja oleh NANDOS... opsssssssssss.... salah salah....di taja oleh Puan Safinah Rosslan a.k.a kawan incik suamiku...tq..tq..tq sgt2 dengan adenye voucher daripada anda dan suami... kami berdua sangat2 kekenyangan.... Semoga kehidupan yg baik akan dibalas baik...hikhik..cehhh...ayat aku... dah tiru gaye citer korean da.... huhu...


pls...pls..pls....view gambor je...sbb mate ni dah x larat nak bukak da.... ohhhh... time tu sleep....hurmmm... ape menu nk masak utk sahur ni ye???mengapakah tahap kemalasan ku terlalu melampau ni....huwaaaaaaaaaaaaaaaa...... nak balik umah makkkk... nk balik kg.... hihi...almaklum kg tersgt la jauh.. hahhaha....


Ehhhh.... besok yanti n family akan sampai drpd labuan.... my BFF ni.... x sabar nk tunggu diorg sampai... tapi sok kite makan luar je la .... ahaksss... sian korang... sori sgt...sbb sok kejekn... mmg konpem balik umah 6.15ptg... x sempat nk masak weiii... aku takat family aku...aku leh je masak sempoi2... tapi ngan korang aku x sampai hati.... malu...malu...malu..... uitt...korang jgn x tau yanti ni mmg la sgt2 pandai masak....



ok..ok... dah abis melalut ye... sile view gambar dibawah...



sila ye.....



sedapnye........



so yummmyyy tau.............




kenyang sangat2.......

























~~~~ i luv my family so much~~~~




Tuesday

Salam Ramadhan -Hari ke 23..


aLHAMDULillah....selamat bersahur untuk hari yang ke -23... cepatnye masa berlalu.... tup tup tinggal 7 hari je nak raya.... wehuuuuuuuuuuuu.... ehhh...suke ke nak raye.... biasa2 je la kn.. umor dah makin meningkat ni rasenye agak sedih nk tinggalkn saat2 bulan ramadhan ni....


huwaaaaaaaaaaaaaa.... bonus + gaji x dpt lagi... ohhhh...dugaan ... dugaaan.... mcm2 yg nk dibeli tuk anak2....nk g jalan TAR... carik kebaya utk si kakak... huhu...mama pakai kebaya konpem la sgt mesti si kakak nk same...utk adra pulak..xyah kebaya ye tecik... mama nk belikn skirt je... utk si abang, tinggal nk belikn kemeja itam n sluar pendek 3/4... utk mama n ayah... nk shopping semua.... mama menunggu je ayah bergaji...kahkahkah... x sabar weiii... nk tunggu rabu....ohhhhhh... bestnye...


thn ni , x tau lagi nk beli kan ape utk My mom n MIL.... hikhik... mak, bg duit raye je boleh???? ngehngehngeh.... x sompekk dah anakmu ni soping lagi...
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... 



ok lah berenti dari mengomel...hukhuk..belum dpt ape yg di idam kan..... kuangkuangkuang..... jom kite siap2 nak g korje.... mandi..solat...kerja...(saya suke pekerjaan saya.....ahakssss)







~~~~~i luv my family so much~~~~~






Monday

wall frame.....


Last week dapat wall frame daripada http://cottonframe.blogspot.com . Sesiapa yang berkenan leh jugak add fb :Airis Wall deco... Sekarang aku sgt2 meminati wall frame sebegini.. salah satu sebab senang nk lap n very2 trendy.. hehe.. moden aku ni..x langsung!!! saje je cube2..sbb yg cantik kite follow ok...



x sabar nk order wall frame size besar utk gambar mase photoshoot kat cyberpark dolu2..... even x berape cantikk, tapi sgt2 suke gambar2nye... atleast ade jugak gambar kenangan ngan kanak2... time tu rasenye adra 10 bln... baru kedek2 nk bejln..masih tatih2 lagi kate org...ok2..pas raye wajib order utk penuhkn ruang kat wall umah..



ok...ini adalah 4pcs wall frame size 8x8 yg aku order before puasa.... rm90...so worth it kan...







taraaaaaaaaaaaaaaaaaa............ ini lah dia.... comelkan anak2ku..... hahahha...
kire angkat bakul sendiri pun boleh... ni gambar mase cuti2 kat labuan + KK last month... 






~~~~~~~luv my family so much~~~~~~~~





akhirnya....ada jugak hasilnya...



weekend lepas balik kg...plg best balik kg kan..mkn sedap2 mak masak... i like it...hihi..tu lah sgt2 yg paling indah kan...ok aktiviti kat kg weekend ni adalah membuat kuih raye...best sgt2 bile join mak n adik2 buat kuih raye...terasa besok nk raye dahh...

huhu...tp biasa la anakku kn ramai(hikhik..lebih dr 2 tu kire ramai la kan)..ekekkeke...agak kecoh la buat kuih bersama2 kanak2 yg lincah itu...almaklum la pulak time tu bibik bercuti...

ini lah antara jenis kuih yang berjaya dibuat last weekend....




ni lah rupe dia... hazelnut snowball


yg ni pulak... cornflakes tepung...




ni pulak cornflakes madu...



last sekali yg paling crunchy di abad ini...biskut oat coklat chip...



Thursday

Salam Ramadhan anak anak....



pejam celik pejam celik...lagi 12 hari je nk raye kn.... ape agaknye perasaan memasing... x sabar nk raye ke???? hurmmm.... thn ni biasa2 je la kn tuk mummy mcm kite2 ni kn...yg more excited adalah anak2 kite... xpe lah... dulu mase bebudak kite dah pun merasa.... uihhhh.. gaye aku menulis ni..mcm da berpengalaman .. yelah umor makcik kn dah 50 thn.. kuikuikui...


Hari ni aku masak "ikan bawal cili api kicap" n "sayur campur"... ahakss.. tu je... syukur alhamdulillah.. walaupun juadah x seberapa tetap kenyang...nk g pasar ramadhan mmg x menyempat dahh.... so x yah la ko nak mengada bersesak ngan org ramai kn... kang 1 pun x dpt... sumer x menyelerakan.. lagi la menyesal..so masak je la ape pun yg simple..(gambaar x dakkk...x menyompek nk amik gambor) ..piranha piranha kecik mama dah ngappp dulu...hikhik..


sambil2 tunggu waktu azan..... mcm2 hal adra ni... so notty skang dia ni... suke main lari2 ngan abg mamat dia... perangai dah mcm boy ni... pening mama....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



~~~~~~~



sengih2 lagi nk kena buli ngan abg mamat ni...


pegi mane2 adra mesti nk gigit botol susu dia ni...
haihhh..da jd habit ni... gigi berterabur la dik oiii.. nanti x tomelll....



abg mamat semakin ganas ni... abis kepala adik adra...



eiiii...kotor la bj abg mamat...
tu la mkn koko krunch sepah2 lagi...





ahaksss... tgk kaki adikk....imbam da...
suke minum susu sgt2 si kecik ni...





* sungguh2 x sabar nk tunggu weekend........bestnye cuti...hahahaha... mud malas koje mama ni...hikhik...



BIla anak2 sudah semakin membesar.....


Bila anak2 semakin membesar.... umah riuh dah mcm anak 10org ok... ohhh , bila agaknye mase yg sesuai utk menambah anak ni.. ngehngehngeh... tunggu adra 4thn kn...tapi bile pk nk rase sakit besalin lagi....uhuk..uhuk...makcik takut ok...ape la kena mengena ngan entry ni... sebenarnye tettiba je tgk gambar lame ni...ohhhh....terdetik dlm hati, cepatnye tumbesaran anak anak ku ini.... masa sgt2 cemburu ngan kite kn...


----sayang ayah kite----















~~~teringat time ni kakak dgn makeup ala gothicnye ...huhu..parah anak dara sorang ni..jgn memain.. skarang dah ade beg make up sendiri... bedak, parfume, lipstik, eyeline,eyeshadow (share mama punye.. dia x tau mama dia geramm je) so compare anak2 zaman la ni ngan zaman kite dolu2 kn...ape pun xboleh...hehe~~


ahaksss...jalan2 bersama adik2 tersyg...kihkihkih..selekeh mama korang ni...


now:

Nur Aerissa Sofea -5thn 2bln (nx year nk masuk pra -tu pun kalau apply dapat)
Muhammad Aliff Wafi - 3thn 10bln (nx year masuk tadika)
Nur Adra Eryna - 1thn 3bln (sekolah ngan bibik-alhamdulillah our maid nk sambung)

~~mud yg sgt2 melegakan~~

Wednesday

Bila ayah bertukarrrrrrrr......




hahhahaa.... bila ayah dan helmetnye... konpem adra lariiii... takut sgt nengok ayah dia mcm ni... hikhik... dah mcm momok kan... sian adra...





time ni ayah wif acik an..wak mamat n wak ery...huhu...beradik2 konvoi... sian anak bini kena tinggal..uhuk.. uhuk.... uhuk...








honeymoon bandung - 052011


hurmmm...3bln lepas sempat la g singgah bandung kejap...cehhhh..singgah la konon...hahaha... berlakon mcm org kaye kejap ye... g memana main singgah2 je... ok..story skit ye... g sane 3hari 2 mlm je..xleh lelama sbb tinggalkn kanak2 tu kat msia.. hehe..sian diorg x ikut... xpe lah nx time ye syg...

g sane mmg under bajet la..huhu..suke sgt!! lelagi bile main redah2 ni..ahaksss.... adventure laa... baik g sendiri je setakat bandung ni kn..bahase lebih kurang je..so mmg sonang la... cume takut diorg ni menipu je la... so mmg kena survey@google before pegi sane...

- kami duduk hotel cemerlang
- upah pak supir la sbb nk berjln sampai tgh mlm...
- tpt yg wajib jln2 dah tentu Factory Outlet (mmg beza sgt rega ngan tpt kite ni) berbaloi2
soping kat sini....mane2 yg suke nk beli kain2...of cos la Pasar Baru..
- mknan yg wajib cube....makanan sunda (hahaha...aku xleh masuk ye...tekak ni rase semcm je
mkn..kering je sumer)..nasi padang (yg ni mmg yummy...hidangan sgt2 byk...mane2 yg korang
cubit sile bayar)... mknan feberet aku time kat sini adalah BAKSO...mmg sedap sgt...tp korang kena ingat...jgn beli yg kat tepi jln kalau xmo sakit perut..
- keadaan kat sane sgt2 macet...huhu..sesak weii..kalah KL...memula sampai rase sgt2
terperanjat. tapi kalau di bagi peluang lagi...rase mcm nk pegi lagi.....

k la..dah penat bebel...jom view gambar...x yah byk sgt kann..kat fb pun da nk termuntah tgk..hikhik..

ohhh....manisnye....ekekkeke....perasannn!!



Jom masuk sini...restoran nasi padang....

Jus mangga + Jus alpokat... (x suke alpokat ni... tp mengapa suamiku suke ekkk... pelik tekak org lelaki ni..)



mission on.... shopping time..................





















"Rumah Mode" - mmg wajib pegi..nx time kalau pegi lagi...
nk pegi sini je.. hahaa... sakan kann..



tu diaaa...hasilnye....tp bile belek2 kn...byk bj bebudak je dr mak n bapak budak....
bebyk redho la...abih , dah anak ramai...nasib la ko...




zaman bercinta pun x penah lagi beli bj couple2 ni...ntah ape2 kn.. tp xpe i like!!!..so suweettt.. ahaksss..name pun honeymoon kn...so harusssss ade kenangan...



feweiittttt......ahakkss..kat msia xmo pun pakai bj ni..nyampah!!








taraaaaaaaaaaa...... ni dia bakso tu... sodappp sgt.... sampai 2 mangkuk aku mkn..kuikuikui..gile pelahap kn...ahakss...kuat mkn kn.. nk buat mcm mane..













Cukup la kn....byk lagi destinasi yg di tuju mase ni...tp kemalasan nk mengupload mengatasi segalanye.... mmg syokk utk soping2...huhu... asyik mengabihkan duit je... so nx year kite pegi tpt yg menambahkan duit ye...hahahha... ade ke... opsssssssss... nx year thn menabung so xleh over sgt berjalan...kihkihkih....2 olang anak sudah masuk cekulah...so berpada2 la ye...hehehe.. mengingati diri sendiri yg kadang2 terlupe ade anak...(hahaha...meluat!!!)

video ni utk sape2 yg nak tgk x-tiviti kitorang kat sana..... enjoy!!!

Cuti Cuti KK n Labuan..........wehuuuuuuuuuuuuu..




ahakss...mama tlg masukkn gambar2 anak2 mama n ayah ni ye....sgt2 x terdaye mama nk cuci gambar yg byk ini.. hikhik...... pembaziran kn kalau nk cuci gambar bebyk... anak2 ku sile tgk ye...



-------------------------------------------------------------------------------------------------








~~~~~~~~~umah acik yanti n family~~~~~~~







- kat labuan sempat g saloon -

- taman bukit condong-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ke KK pulak....



























-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
time nak balik dah.....