Friday

Doakan.....


Selasa lepas 04/10/2011... mak mertua ku selesai menjalani operation membuang ketumbuhan di Breast kat Hospital Colombia Asia Seremban... Semoga mak kuat semangat dan dapat melawan segala penyakit yg dtg... kami akan support mak... jangan putus asa ye mak...


Moga cepat baik lah hendaknye segala apa jua penyakit yg dtg pada ibu mertua ku... Sedih sgt bile Aerissa  and mamat asyik tanye nenek... alhamdulillah... nenek xde ape2 ye syg... sakit sikit je...


Mak dah kluar wad esoknye... doktor masih lagi checking ketumbuhan tu utk pastikan rawatan selanjutnye.... Moga mak sihat  selalu.... kami sekeluarga sangat2 sayang mak... muah muah...





~~ i luv my family so much ~~

Wednesday

addicted.................




huhu...dari dulu kala sampai la skarang....mengapakah tersgt2 addicted dgn korean drama...hikhik... pelik pun ade... jawapan nye aku sgt2 suke bahasa diorg ni... ingat lagi dulu...memula mengandungkn kakak aerissa... setiap hari mesti xleh miss nk tgk citer korea kat tv..time tu ade kat channel 708 kot...huhu... memang sgt2 touching kalau tgk citer korea ni... berjujuran air mata x yah ckp... mau banjir... hikhik... sib baik la incik somi memahami...(walaupun geram kan bang..sabarrrr)...now time utk anak2 pulak memahami mama dia... diorg mmg tau dahhh...asal nmpk je muke cina...mula la ckp..."mama ni... asyik tgk cite korea je".

skarang kat umah tgk sibuk nk mengabiskan citer "wonderful ife" ...ahaksss...citer lame...dulu penah gak tgk kat tv...tp x tgk daripada episod 1...so ape lagi ..... sanggupkn beli cd dia...gilosss da......kat channel 391 pun ade gak...tapi cume ade drpd pukul 9.15mlm -10.15mlm...citer "SPY mYung Yoel"..isnin n selasa je...
rabu - jumaat kot..."the Princess man" (ahakss,... yg ni x minat sgt tgk..cite lame...)...



NOw kat channel 708 a.k.a tv8... cite "the Fugitive Plan B".... suke sgt...syok gak citer ni...menarikkk ... Tertarikkk... tapi yang x menarik kn...kalau kat TV8 ni... nape la diorg ni suke sgt alih suara...so amat lah xmenarik biler dah tukau2 suara ni... biar je la bahasa korea tu...sume org suke ape...

ni lah dia "the fugutive plan B"



ohhh...ini lah dia...tgk herooo... tau citer mmg best... hahaha...




ahaksss...skang tgh pulun nk tgk citer ni.... 





~~ i luv my family so much~~

cuti2 ke kota keriangannnnn...yeayyyyyyyyyy!!!!!


last week... 25/09/2011 - 26/09/2011... bawak tiga budak comel ni terjah ke genting highland...yeayyyyy....mama yg lelebih sonokkk ok.... actually ni planning terkezuttttt daripada paklong n maklong bebudak ni... hikhik...



tapi ok2 la kn....asalkn bebudak ni gummmmbiraaa dapat memain kat atas tu....mlm tu kami sumer tdo kat First World hotel... ahaks....ade cite kelakar +++... tetiba kn mlm tu aku x dapat nk tdo sgt... angkara email dr member ku itu...yg mengatakan ade hantu di beberape hotel kat genting.... adoiiiii,,,,teringat2 beb...hikhik..lawak gile... padahal incik somi n anak2 punye la nyenyak tdo...huwaaaaaaaaaaaaaaaa.... ni sume sbb emaik tu la... ahaksss...



disebabkan skarang kn musim ujan kn...huhu...mmg sojukkkk sangat2 la kat genting ni.... i like la... bestnye dapat duk negara sejuk kn....kn da ckp da...mama lelebih suke kalau cuti2 ni....



sila view gambar kamiiii...weeehuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

dah sampai......



tgk shuffle dulu ye pepagi...




main outdoor dulu...

beratur dulu....




mamat sgt lah gayat main menda alah ni...



layannn kanak2 lagi....









penat menunggu 1jam...x kasi cannn... kuikuikui..



ececehhhhhh...incik somi menunjukkan aksi....



huhu...nengok gaya maklong...ala2..nk pegi obersea da,,,,hikhik




huhu....mama gayatt gakkk....sejukkk sgt...



ohhhh....sgt2 sejuk time nk pulang.....



babai genting.....










~~i luv my family so much~~




Thursday

suprise for me.....

cecehhhh...tajuk ok ke?????? wat ever pun mmg seprise kn.... ahakssss...tq x terhingga untuk incik somi.... time kasih sgt2....hahahhaha...ape yg aku suke sgt ekkkkk ..... sebabnye adalahhhhhhhhhhhhh ....



1




2





taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa








ahaksssss...ini lah dia hadiah sempena hari raye tahun ni...huwaaaaaaa..... isteri mu sgt2 terharu.... ngehngehngeh....
( abis la aku kn....ape nk bg hadiah besday thn depan...uhukkk...uhukk....peninggggg!!!!)





~~i luv my family so much~~

Sunday

Cerianya beraya tahun ni...2011..


Hanya gambar yg dapat menggambarkan...hehe...(kuikuikui....xtau nk citer ape...masuk gambar sudahh)... weekend ni akan ke open house sebyk mungkin.... dapat byk jemputan... tapi kite pegi mane yg sempat je ye.....




yeayyy... ni family ku... ahaksss..... sgt2 kecohhh... 
tgk mak ngan abah pun nk PEACE jugak..








ni adik bujang aku... 



  
yeahhhh...gambar lagiiiii....



opss....gambar beradik2...




abang n adikkk.... 
kakak x tau g mane..





ahaksss... bergeram ngan adra comell ni...
muahhhhh....







~~i luv my family so much~~ 

salam raya ke 6



bile da start keje....x rase pun mcm raye kan....terukkk la.. x sonok daa....  kn best dpt cuti sebulan utk hari raye.... kihkihkih..




time2 raye hari tu...ajak kenit 2 org g tgk smurfss..... best sgt... cute la org biru tu... incik somi da collect 6 org biru kat Macdonald tu..."jom tambah lagi bang".. hehehe... anak2 xheran ok... ayah n mama jer over.. kikiki....











~~~i luv my family so much~~

Tuesday

Salam Aidilfitri....2011


Alhamdulillah....... Selesai sudah sebln kite berpuasa kan....n hari ni kite berhari raya.... wehuuuuuuuuuuuu.... sok pulak hari merdeka...double celebration "MERDekAraya"...


baper hari before nk raye ni...mmg sungguh membzkn..sampai x sempat nak update ape2 dlm blog ni...hikhik... mcm2 citer nk buat...tp nx time la ye.... ni pun dah ramai tetamu yg dtg umah mak...zasssssssssssssssssssss.... nk g layan tetamu + gosip2 sedara mara jap..hahahhaa... time ni la kn nk jumpe diorg sume...kalau hari biasa idak la  teman jumpe...kuikuikuikui...


Sempena Aidilfitri yg mulia ini, Kami Sekeluarga ingin memohon seribu keampunan daripada Semua yg mengenali diri kami ini... Semoga ramadhan dan Syawal kali ini lebih bermakna....insyaallah....





~~~i luv my family so much~~~



Wednesday

Bersame nandos di hari puasa ke 23....yeahhhhhhhhhhh!!!!!!


Alhamdulillah...buke puasa hari ni di taja oleh NANDOS... opsssssssssss.... salah salah....di taja oleh Puan Safinah Rosslan a.k.a kawan incik suamiku...tq..tq..tq sgt2 dengan adenye voucher daripada anda dan suami... kami berdua sangat2 kekenyangan.... Semoga kehidupan yg baik akan dibalas baik...hikhik..cehhh...ayat aku... dah tiru gaye citer korean da.... huhu...


pls...pls..pls....view gambor je...sbb mate ni dah x larat nak bukak da.... ohhhh... time tu sleep....hurmmm... ape menu nk masak utk sahur ni ye???mengapakah tahap kemalasan ku terlalu melampau ni....huwaaaaaaaaaaaaaaaa...... nak balik umah makkkk... nk balik kg.... hihi...almaklum kg tersgt la jauh.. hahhaha....


Ehhhh.... besok yanti n family akan sampai drpd labuan.... my BFF ni.... x sabar nk tunggu diorg sampai... tapi sok kite makan luar je la .... ahaksss... sian korang... sori sgt...sbb sok kejekn... mmg konpem balik umah 6.15ptg... x sempat nk masak weiii... aku takat family aku...aku leh je masak sempoi2... tapi ngan korang aku x sampai hati.... malu...malu...malu..... uitt...korang jgn x tau yanti ni mmg la sgt2 pandai masak....



ok..ok... dah abis melalut ye... sile view gambar dibawah...



sila ye.....



sedapnye........



so yummmyyy tau.............




kenyang sangat2.......

























~~~~ i luv my family so much~~~~




Tuesday

Salam Ramadhan -Hari ke 23..


aLHAMDULillah....selamat bersahur untuk hari yang ke -23... cepatnye masa berlalu.... tup tup tinggal 7 hari je nak raya.... wehuuuuuuuuuuuu.... ehhh...suke ke nak raye.... biasa2 je la kn.. umor dah makin meningkat ni rasenye agak sedih nk tinggalkn saat2 bulan ramadhan ni....


huwaaaaaaaaaaaaaa.... bonus + gaji x dpt lagi... ohhhh...dugaan ... dugaaan.... mcm2 yg nk dibeli tuk anak2....nk g jalan TAR... carik kebaya utk si kakak... huhu...mama pakai kebaya konpem la sgt mesti si kakak nk same...utk adra pulak..xyah kebaya ye tecik... mama nk belikn skirt je... utk si abang, tinggal nk belikn kemeja itam n sluar pendek 3/4... utk mama n ayah... nk shopping semua.... mama menunggu je ayah bergaji...kahkahkah... x sabar weiii... nk tunggu rabu....ohhhhhh... bestnye...


thn ni , x tau lagi nk beli kan ape utk My mom n MIL.... hikhik... mak, bg duit raye je boleh???? ngehngehngeh.... x sompekk dah anakmu ni soping lagi...
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... 



ok lah berenti dari mengomel...hukhuk..belum dpt ape yg di idam kan..... kuangkuangkuang..... jom kite siap2 nak g korje.... mandi..solat...kerja...(saya suke pekerjaan saya.....ahakssss)







~~~~~i luv my family so much~~~~~






Monday

wall frame.....


Last week dapat wall frame daripada http://cottonframe.blogspot.com . Sesiapa yang berkenan leh jugak add fb :Airis Wall deco... Sekarang aku sgt2 meminati wall frame sebegini.. salah satu sebab senang nk lap n very2 trendy.. hehe.. moden aku ni..x langsung!!! saje je cube2..sbb yg cantik kite follow ok...



x sabar nk order wall frame size besar utk gambar mase photoshoot kat cyberpark dolu2..... even x berape cantikk, tapi sgt2 suke gambar2nye... atleast ade jugak gambar kenangan ngan kanak2... time tu rasenye adra 10 bln... baru kedek2 nk bejln..masih tatih2 lagi kate org...ok2..pas raye wajib order utk penuhkn ruang kat wall umah..



ok...ini adalah 4pcs wall frame size 8x8 yg aku order before puasa.... rm90...so worth it kan...







taraaaaaaaaaaaaaaaaaa............ ini lah dia.... comelkan anak2ku..... hahahha...
kire angkat bakul sendiri pun boleh... ni gambar mase cuti2 kat labuan + KK last month... 






~~~~~~~luv my family so much~~~~~~~~





akhirnya....ada jugak hasilnya...



weekend lepas balik kg...plg best balik kg kan..mkn sedap2 mak masak... i like it...hihi..tu lah sgt2 yg paling indah kan...ok aktiviti kat kg weekend ni adalah membuat kuih raye...best sgt2 bile join mak n adik2 buat kuih raye...terasa besok nk raye dahh...

huhu...tp biasa la anakku kn ramai(hikhik..lebih dr 2 tu kire ramai la kan)..ekekkeke...agak kecoh la buat kuih bersama2 kanak2 yg lincah itu...almaklum la pulak time tu bibik bercuti...

ini lah antara jenis kuih yang berjaya dibuat last weekend....




ni lah rupe dia... hazelnut snowball


yg ni pulak... cornflakes tepung...




ni pulak cornflakes madu...



last sekali yg paling crunchy di abad ini...biskut oat coklat chip...



Thursday

Salam Ramadhan anak anak....



pejam celik pejam celik...lagi 12 hari je nk raye kn.... ape agaknye perasaan memasing... x sabar nk raye ke???? hurmmm.... thn ni biasa2 je la kn tuk mummy mcm kite2 ni kn...yg more excited adalah anak2 kite... xpe lah... dulu mase bebudak kite dah pun merasa.... uihhhh.. gaye aku menulis ni..mcm da berpengalaman .. yelah umor makcik kn dah 50 thn.. kuikuikui...


Hari ni aku masak "ikan bawal cili api kicap" n "sayur campur"... ahakss.. tu je... syukur alhamdulillah.. walaupun juadah x seberapa tetap kenyang...nk g pasar ramadhan mmg x menyempat dahh.... so x yah la ko nak mengada bersesak ngan org ramai kn... kang 1 pun x dpt... sumer x menyelerakan.. lagi la menyesal..so masak je la ape pun yg simple..(gambaar x dakkk...x menyompek nk amik gambor) ..piranha piranha kecik mama dah ngappp dulu...hikhik..


sambil2 tunggu waktu azan..... mcm2 hal adra ni... so notty skang dia ni... suke main lari2 ngan abg mamat dia... perangai dah mcm boy ni... pening mama....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



~~~~~~~



sengih2 lagi nk kena buli ngan abg mamat ni...


pegi mane2 adra mesti nk gigit botol susu dia ni...
haihhh..da jd habit ni... gigi berterabur la dik oiii.. nanti x tomelll....



abg mamat semakin ganas ni... abis kepala adik adra...



eiiii...kotor la bj abg mamat...
tu la mkn koko krunch sepah2 lagi...





ahaksss... tgk kaki adikk....imbam da...
suke minum susu sgt2 si kecik ni...





* sungguh2 x sabar nk tunggu weekend........bestnye cuti...hahahaha... mud malas koje mama ni...hikhik...



BIla anak2 sudah semakin membesar.....


Bila anak2 semakin membesar.... umah riuh dah mcm anak 10org ok... ohhh , bila agaknye mase yg sesuai utk menambah anak ni.. ngehngehngeh... tunggu adra 4thn kn...tapi bile pk nk rase sakit besalin lagi....uhuk..uhuk...makcik takut ok...ape la kena mengena ngan entry ni... sebenarnye tettiba je tgk gambar lame ni...ohhhh....terdetik dlm hati, cepatnye tumbesaran anak anak ku ini.... masa sgt2 cemburu ngan kite kn...


----sayang ayah kite----















~~~teringat time ni kakak dgn makeup ala gothicnye ...huhu..parah anak dara sorang ni..jgn memain.. skarang dah ade beg make up sendiri... bedak, parfume, lipstik, eyeline,eyeshadow (share mama punye.. dia x tau mama dia geramm je) so compare anak2 zaman la ni ngan zaman kite dolu2 kn...ape pun xboleh...hehe~~


ahaksss...jalan2 bersama adik2 tersyg...kihkihkih..selekeh mama korang ni...


now:

Nur Aerissa Sofea -5thn 2bln (nx year nk masuk pra -tu pun kalau apply dapat)
Muhammad Aliff Wafi - 3thn 10bln (nx year masuk tadika)
Nur Adra Eryna - 1thn 3bln (sekolah ngan bibik-alhamdulillah our maid nk sambung)

~~mud yg sgt2 melegakan~~

Wednesday

Bila ayah bertukarrrrrrrr......




hahhahaa.... bila ayah dan helmetnye... konpem adra lariiii... takut sgt nengok ayah dia mcm ni... hikhik... dah mcm momok kan... sian adra...





time ni ayah wif acik an..wak mamat n wak ery...huhu...beradik2 konvoi... sian anak bini kena tinggal..uhuk.. uhuk.... uhuk...