Tuesday

Salam Ramadhan......

Salam Ramadhan..
Ramadhan ke-11.... kami berbuka di luar.... kali ni kami berbuka di BASO INDONESIAN CUISINE, Sunway..... boleh tahan gak la rasanya...... Tapi aku rasa, lagi sedap wife aku yg masak kat rumah.....sambil2 aku tolong tumbuk cili, bawang dll.....

Ni time tengah tunggu order sampai.... macam2 aksi la si kakak ni.... mamat tak ikut, dia kat kampung..... adra kat rumah dengan bibik..... jaga rumah....

Ni la menu dia.... mama - air tembikai + nasi putih + iwak lele + bakso campur ,
kakak - cendol + nasi putih (share dgn mama) dan ayah - air suam (jaga suara nak takbir hari raya la katakan) + nasi goreng ayam penyet......

Ok...... makan time...........


Thursday

Jom makan2..



Bab makan2 ni mmg sonok... sejak2 pas bersalin ni aku mmg suke makan... lelagi tpt2 yg baru.. arhhh.. mcm ne la aku nk men dietkan diri ni kn.. kadang2 xmo pk pasal bdn ai ni...haha .. tp asyik terpk je.. nyampah la..

last week kiteorg g giant nilai.. konon nk beli brg umah skit.. tup tup tgk ade restoran baru bukak kat situ...wajib try ni.. hahaha...terus plan mkn sane je.. lupe kn segala brg2 yg nk dibeli tu ok...

untuk dewasa di caj rm22 seorg untuk bebudak lak rm 12 (tp ikut ketinggian)... so leh mkn ape saje n brape byk nk mkn asalkn x membazir... mknan yg terbuang akan di caj rm10.00 untuk 100gram...




wowwwww...ini la dia restoran Thai Steamboat....."Eat All u Can"


aerissa tgh menjenguk ape nk mkn...mcm2 ade...


best betul...kat sini boleh pilih 2 sup...kiteorg pilih tomyam n sup ciken ...


terrrrrrrrrrbaekkkkkkkkkk


masing2 makan ngan kusyuk ni...


ni nak balik dahh....nak beli brg ape..giant da tutup punn.. esok je beli brg.. isi perut lg penting..

layan karokkk bersama anak2..


aktiviti ujung minggu bersama anak2..haaa...jgn salah paham..aktiviti ni sebelum bln pose...cume lmbt je nk post gambar bebudak ni...biasa la kn bz melayan kerenah anak2..kat opis pulak bz melayan kawan2...ahahha... nmpk betul kekecohannya..hehe... time ni kami sekeluarga berkarokk kat the mines...

-------------------------------------------------------------

----------------------------------------------

-------------------------


ok..starting...nyanyi lagu carik jodoh wali band...bersungguh2 mamat..hehe


next song plsssssssssss


mama posing je lebih...hahaha...


ayah dok beria nyanyi tuk mama tu...hihi..



lepas je berkaraoke...aerissa n mamat nk lak main kat splash park tu..so layannnnn je la...


*best betul kan kalau weekend bersantai2 bersama keluarga.. satu terapi yang baguskan... huhu..

adra..oh adra...adra...


Perkembangan bby adra..ni mane sempat nk snap pic si comel ni...



hari pertama (baru je beberapa minit kuar dr perut mama)

hari ke 2


hari ke 3


hari ke4


hari ke 5


hari ke 17


hari ke 23


1bln


1bln 10 hari


2 bln



2bln 12hari


2bln 27hari


3bln 2hari


*psssttt...adra yg comel ni..alhamdulillah bila timbang still naik..tapi sikit2 je.. x la bambam... xpe kn..gegurl ni diet..hakhak..now da 3 bln..huishhh..rase kejap je mase berlalu..skang si kecik ni xmo tinggal sorang2..mesti nk ade org teman kat seblah dia,,klu x mau la menangis..da pandai mengereng...tgh berusaha nk meniarap kan diri tp belum berjaya lagi...da pandai berborak sakan sejak umor 2bln..sgt suke gelakk.. n kulit yg tersgt alergik (sama mcm kakak dia).. suke berjln2 je...huhu..sib baik bibik rajin layan sikecik ni..hehe...smuga anak mama ni sentiasa cool n sihatt...muahhh...syg adra..