Tuesday

buah-buahan tempatann...



perhhhhhhh....sedapnye mkn durian + rambutan + duku langsat...... mmg syok klu balik kg time musim2 buah ni.. durian pulak klu kite beli bawak balik mesti x sedap kn..tp klu dpt free original from kg...hukhuk..x leh tahan ngan kesedapannye.... hikhik... layan gambar je la ye... klu terliur cecepat kena dptkn buah2an kat pasaran... kuikuikui...


bekpes wif mamat ...

ini lah gaye bile anak ku yg lelaki asyik merengek je ..."mama, adik mamat xde kawan...jom la kite pegi makan". huhuhu.. aku ni x sampai ati la pulak nk tinggalkn dia mcm tu je...so kalau aku ade keje kat opis cawangan, so aku amik gak la peluang g bekpes dulu ngan anak bujang aku ni...sib baik la opis cawangan ni mmg dekat je ngan umah...

kesian mamat ni...ye la ..kakak aerissa pepg g sekolah...adik adra semestinya tdo...bibik da xleh nk layan dia sorang je... tu yg heboh mengadu stiap kali aku balik keje...adik mamat xde kawan...aku nk tergelak pun ade kekadang tgk gelagat anak bujang aku ni... mcm2 hal betul...


huhu... cik mamat yang da botak... hehe..syok gile klu mama n ayah dia duk melayan dia je...



hikhik..menu bfast aku...meriahkn... mcm ne nk diet ni...


perhhhh...aku suke gile air ni.... teh cincau... ade berani?????? try la...sodappppp


cik mamat yg kuat mkn.... tp x besar2... tapi mama tetap x larat nk dukung dia ni... nmpk kecik tp bile dukung nk patah pinggang mama.. berat tulang kot...


gaya 2 org jejaka yg ku syg.....


Monday

terkini..terkini...

huhu..ini lah berat badan ku yang terkini...tapi aku rase still gemuk lagi...perut still lagi mcm 3 bln pregnant...arghhhhh..bab ni paling susah... nk bersenam malas da... huhu... wat x tau je bolehh...hahaha... malas nk pk...


kenduri

ada 2 kenduri yang aku kena hadiri weekend lepas...

ni kenduri yang per1....kenduri cukur rambut anak my sepupu...ecam... lame gile x jumpe dia ni..klu raye pun kadang2 x jumpe.. time ni baru la jumpe... sonok gak kn, dpt jumpe sepupu sumer....


marhaban da bermula....

ni la bby comel tu.. nama danish... lupe la nama panjang.. tembam n besar..baru 4bln ni.. kalah adra.. hikhik.. adra gak cute miut...



yang belah kiri tu la mama danish...


huhu..ni la sepupu ku... mmg kamceng... tgk kami sumer da ade anak..huhu..cepat tul mase berlalu...dulu ingat lagi kecik2 memain sesama..pantang sumer ade mesti riuh umah nenek... ahhh ...rindunye zaman kecik2...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas je abis kenduri cukur rambut..aku kena lah cecepat berangkat balik...sbb aku nk singgah kenduri kawin umah my opis mate..kak ira... tahniah kak ira ...smoga perkahwinan ini berkekalan hingga akhir hayat... n cecepat ade bby... x sabar nk nengok akak pregnant ni..mesti so cute...


ni la dia pengantinnye... lupe lak nak amik gambar pengantin lelaki sekali.. hikhik... excited sgt ngan kak ira la ni.. cantik sgt kak ira time ni... kak ira da tukar bj time ni, kalo x mesti lagi vounge... hihi.. (pssssttt..abaikan anak2 aku yang posing ntah ape2..hihi..yg penting aku mesti pose terrrbaikk)

Friday

holiday ....


Last week , kami plan g bercuti kat Everly Resort , Melaka... hakhak.. Melaka..melaka...melaka lagi... ahaksss.... every year klu g bercuti ngan adik badik n mak ayah aku mesti lah ke melaka tptnye... kami sekeluarga ngan melaka mmg xdpt di pisahkn..wakakakakaka... leh ke mcm tu... wat ever la kn...kiteorg klu kat melaka ni mcm2 agenda tpt berjln kiteorg pegi..n yg plg penting of cos dia punye asam pedas melaka... mmg terbaikkkkkk....

nk bercerita panjang lebor rase mcm x reti je..hahah...so biar gambar je la menceritakan segalanye....



ini lah dia EVERLY RESORT ............


tu dia swimming pool.....menarik..tertarikk..mmg debommmmm...wakakaakakka


layan durian di mlm hari....syiokkkkkk...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


di siang hari pulak....time to g sauna....


lepas je g sauna...terus gedebussssss...mandi2 kat swimming pool ni... hakhak...best2... tgk la anak2 aku yg x reti2 sejuk...



cik somi nk turun ke pantai pulak....


hehe..posing dulu....angin bertiup kencang...sejuk n nyaman je...huhu


xmo mandi kat pantai..kang berpasir..so enjoy je la kat kolam ni...teman anak2 mandi..


huhuhu..anak2 aku ni mmg pantang nmpk benda2 mcm ni...so layankn je la ye..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~


g jejln pulak ke bandar hilir...



pekena cendol dulu...... ni cendol campur ..rm 1.80..berbaloi2..


nyumnyumnyum..ni la model cendol...ahahahhahaa...gilos aku ni...


ni la dia..gerai cendol Jam Besar...mmg glamour kat melaka ni...


posing 1 family..sian acik ya xde..sbb dia yg amik gambor ni... kuikuikui..


my family..hukhuk..bby adra je xde...adra kat bilik je time ni.. sian dia..dia tecik lagi kn...


time ni kat dATARAN pAHLAWAN..... jumpe lak makhluk asing ni...


memperkenalkn...my luvly bby... adra....hikhik...pakai bj gaun baru tu...penat mama carik bj yg sesuai...hakhak...yg penting xde lengan ok...cannot panas2...sbbnye....anak2 mama ni mmg jenis senang dpt ruam..so x yah la pakai bj berlengan...rimas ku tengok..haha...tecik2 seksi xpe kn... time ni nk balik da....


posing dulu ngan bby tecik ni...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



sebelum balik ....mestilah pekena coconut shake ok... wajib sgt2 bile da ade kat melaka ni...


sabar menanti............


taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............................


Coconut Shake terrrrrrrrrrbaikkk....so yummy...


hikhik..ade gak gambar kite be2....muahhhh... tamat la percutian utk setgh thn...hahaha..akhir thn x tau lagi kemana arah tujuan utk bercuti....


hepi fathers day n hepi besday to my daughter Nur aerissa Sofea.. 20.06.2010

20.06.2010 ...... tarikh keramat bagi anakku "Nur Aerissa Sofea"...tarikh ini juga sambutan hari bapa utk my dearest husband...abah n abah mertua ku...x lupe jugak abg ipor ku...hehe...

to my husband...time kasih byk2 dengan segala bantuan yg diberikan dlm menjaga anak2...abg mmg seorg ayah yg terrrrrrrrrrrrrbaik (mamet ckp).

untuk my daughter...smoga menjd anak yg mendengar kate...yg solehah.... mama syg kakak sgt2...

kami sekeluarga menyambut majlis secara kecil2an... sambutan hari jadi di sambut 4 org skali...cik an..aerissa..tasya..n emi...huhu..semua bln 6..so skaligus la sambut kn... so save the budget..hahahha...meriah skali....

selamat menjamu mate dgn kemeriahan gambar yg ade ye...kuikuikui...


kek besday n father day...


acu n nenek wif adra...atuk je x masuk..


kanak2 x sabar nk potong kek...


posing dulu....ahakss...mama pun da leh bergambor...berakhirnye zaman berpantang.... yeeehuuuuu....

smile...........




besday gurl bersama hadiah masing2...


interprame jap...nenek n adra..


pas hadiah da bukak...leh main rumah2 n mak2....

kenduri kawin....

huhu...selama aku berpantang ni..bukan main byk lagi kenduri kendara yang my hubby kena pegi... dia g la sorang2..sbb aku berpantang kn...so aku just tlg uploadkn bg tatapan kengkawan dia...memandangkan suami aku ni konnon2nye tersgt la bz...sampai x pandang da blog ni... aku la yg sibuk nk update...xpe la kn..nama pun blog family...hahaha...berkira lak aku ni....

tapi aku x puas hati la ...sbb aku nk ikuttt g kenduri2 ni... hihi..kalau nk tau, aku ni tersgt suke tgk pengantin...lelagi mase aku mengandung...suke sgt tgk pengantin...sbb diorg cantik sgt..make up...bj...pelamin ..i like..hahaha...bile kite nk bersanding lagi abg ku oiii...hahaha...leh ke anniversary yg ke 10 ..hahaha...ape la rupe time tu...hahaha...buat di gelak dek anak2 je...wakkakakakaka....



ni la dia pengantin nye... mat dam ....sama cantik n sama padan... nice theme color..




suami ku dpt jumpe my housemate...muah2..rindu sgt ngan ko , d....
huhu..muaz da besor da...



sempat lak g masuk poli....


x abih2 nk amik gambor depan ni...hahaha...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ok...ni pulak opismate abg ku..." paan n fiza" tahniah both of u..
smoga bahgia hingga akhir hayat

hihi...aerissa mmg suke ngan kak pengantin kn...


eleh2 cik somi...suke nye dia...


haha... fina n izran....pasangan ideal.... (ni la kakak yg diperkatekn aerissa balik dr kenduri )