Tuesday

Nur Adra Eryna

Lama tak meng-update blog ni...... Asyik bini aku je yg update... bising dia....
Tak de idea la nak update ape..... keje pun banyak.... issshhh...
So.... ni je la yg aku nak update.... Gambar terbaru NUR ADRA ERYNA.....

Monday

Syukur Alhamdulillah....




Akhirnya setelah 9bln menunggu... pada 08/05/2010 lahir lah zuriat ku yg ke-3
"Nur Adra Eryna Bt. Mohd Rasyidi" jam 3.52 petang , dengan berat 3.63 kg di Hospital Pakar Senawang (SALAM) . Syukur Alhamdulillah dimudahkan diriku ini semasa bersalin.


Sungguh x disangka, bby adra ni bebetul dengar ckp ayahnya... setiap hari ayah akan berckp ngan bby adra ni dlm perut mama..."kalau nk kluar, tgg lepas mama n ayah sambut anniversary ye". Meh aku citer skit detik2 mase nk bersalin bby adra ni.


Lepas je menyambut anniversary kami, aku n hubby terus je balik umah..bersantai2 di mlm hari ngan anak2.. aku xde la mkn lagi mlm tu sbb perut still lagi kenyang, hubby pun same gak... so kul 2 pg, aku rase mcm x selesa...aku x leh tdo...aku rase mcm angin tgh berpusing2 dlm perut...actually aku sendiri lupe mcm mane rase contraction tu... so aku kejut hubby tuk temankn aku minum. Hubby sediakan roti bakar dan air neslo panas. lepas minum , aku terus tdo...tp x lena...huhu...aku rase perut x stabil..



Pukul 5 pg aku terjaga,perut ku sakit...aku terpk...adakah ini contraction....aku relaks lagi, cube tuk menidurkn diri ni...huhu...tetap xleh lena...kul 5.50pg aku rase sakit lagi...aku da start berdebar2....ni ke masenye...kul 6.45 pg aku terus bangun utk sembahyang subuh.... ohhhh...da ade tanda kluar....tanda darah....ishhh..aku da terbayang, pasti kali ni sama jugak mcm aku bersalin kn anak ke-2 ku (mamat).



So aku kejutkn suamiku...n kul 7 lebih, aku n suami gerak terus ke hospital...sampai di hospital pukul 8.30pg... aku terus menunggu kedatangan doctor sara..... aku terus di bawa ke labour room, wahh....berdebar2 betuul... doc sara memberitahu ku..bukaan baru saje 3cm... uhhh...lambat lagi aku berkate dlm hati... x tau mcm ne nk menggambarkn... utk kali ni, ketakutan untuk merasaai sakit bersalin terlampau sgt... mulut aku ni x lepas2 berselawat n membaca doa agar dimudahkn bersalin...doctor sara menjangkakan aku akan bersalin pada pukul 2 ptg nanti...



huhu....jam da menunjukkan pukul 2.15 ptg...tp kesakitan contraction biasa saje...belum terlalu sakit... nurse bidan membuat checking bukaan pd ku..baru 4cm... so doctor sara menyarankan aku supaya di induce dengan cara memasukkn air...hukhuk...sakit ghupenye masuk jarum ni...arghhh...x sukenye...kul 2.30ptg, air dimasukkan...terus kesakitan yg teramat sgt aku rase kn...sambil2 menunggu mase...aku sempat tgk citer "Meere Mann" tv3..huhu...dapat gak melekakan diri ku yg sakit teramat sgt...



Jam 3.30 ptg, aku dah jerit....suh nurse panggil doctor..huhuhu...da tiba masenye...bby nk kluar... arghhh... x tahannye... sib baik la ade suami di sisi... doctor terus check bukaan ku..samada aku patut push utk terus kluarkn bby atau belum... doctor suh aku hold dulu..sbb bukaan baru 8cm..huwaaaaa...nk tunggu lagi ke..aku x tahan da contraction ni......sambil2 tgh menahan sakit ni...aku ade jugak mintak kat doctor agar operate je diriku ini..hehe...doctor sara gelak je...dia suh aku relaks...akhirnya...tepat pukul 3.52 ptg aku telah selamat melahirkn bby adra.... aku menarik nafas lega n sayunye bile melihat anakku .... alhamdulillah...dengan sekali teran... bby adra kluar dengan mudah dan selamat...



dlm labour room... tgh check denyutan jantung bby...


bby adra beberapa minit lepas kluar dr perut mama...huhu..yeayyy...da nmpk mama da...


taraaaaa.......


hari pertama..


hari kedua..


Sunday

special day for us...



Today..on 07 th may 2010....my anniversarry yg ke 5...x sangka dah 5thn kn..cepatnye mase berlalu...n btw, banyak sgt yg telah kami ber2 lalui hidup bersama ni... ada suke duka... byk benda kn ... mmg 5 thn tu x terasa sgt... dgn kerenah anak2... n now tgh mengandung anak ke 3...x sangka utk 5thn...da 3org anak.. alhamdulillah, syukur pada mu ya allah dgn rahmat yg diberikan...



ok...todays aktiviti , both of us cuti..hikhik..konon2 nk meraikann anniversary kami ni... so pepagi aktiviti utama ialah g checkup for bby dlm perut mama ni ...da 39 weeks da... before jejln (dating) so wajib pegi dulu jumpe doktor...



kul 10 pg , da gerak dr umah utk ke klinik...sian kakak n mamat , mama n ayah tinggal kn sekejap ye.. ok sampai kat klinik..cek sume normal..n maybe bby akan kluar nx week...x pun overdue...if over due doctor suh datang balik on 13th may 2010..huhu..nk suh induce la tu..huwaaaaaaaaaaaaaaa..... gerunnye...



pas g checkup...my hubby ajak tgk wayang...disebabkan aku x larat da...so g jj seremban je la.... lepas tgk wayang hubby melanjekn 'Kenny Rogers" ..syoknye la... n tetiba my hubby suh pilih nk hadiah ape....hikhik... aku ni yg xpenah2 nk memalu, tetiba rase mcm segan sgt...ye la ... aku mmg x de nk bg ape2 kat husband aku ni...huhuhu...terukkn ....tp tu la.. disebabkn da sarat..huhu...aku just wish je anniversary...siannye suamiku...xpe2 tgg lepas2 adik bby kluar ye... something surprise for u... walaupun x mahal... tp ianye tetap pemberian isteri mu yg tersyg kn.. ekekkkeeke....



hadiah from my hubby x yah la ckp ape dia kn...hihi...rahsia kluarga...hahha...ye ke..naik meluat2 korang yg baca blog aku ni... ade la xde la mahal sgt tp aku sgt2 appreciate... ok abg.. i love u so much... walaupun isterimu ni byk sgt kerenah nye... huhu ...tq so much for being my husband...



Wednesday

@ice room...

Misi Jalan2 carik makan pulak kat ice room, Nilai Square...makan ais krim...so yummy...syoknye la... x tau pulak last week tempat ni masuk "JJCM tv3" tu... patut la ramai org kat situ...huhu..ape la yg best benor ye...hakhak....aku rase yg ok...ais krim je la...lelain out kot...wakakkakaka...sori la ye "ice room"...

patutnya kalau da glamour tu, pertingkatkan lagi service ...ini x...huru hara dlm tu..ish2..mcm2 hal... x proper langsung... asyik2 salah hantar je..x kan xde rekod kn...huhu... da mcm restoran cap ayam lak...huhu..sori terkutuk skit...

tp so far ais krim dia mmg boleh tahan.. pilihan kami strawbery and mango... bebudak ber2 ni mmg suke la...dah nama ais krim kn...






abg mamat yang x reti2 duk diam...





aerissa yg sibuk nk order..





ayah lak sibuk ber fb..huhu...bosan ni...tunggu lame sgt...



akhirnya......................




dapat dah sumer yg di order.....time to eat..............




Tuesday

tahniah acik aan...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




Tahniah untuk cik an...smlm da selamat konvo kat MITC..huhu..adik aku ni..akhirnye dapat jugak diploma elektrik... x sangka gak ... anyway, tahniah sgt... berjaya jua akhirnya... pasni leh carik keje bebagus.. ok la selamat menempuh alam bekerja pulak...



Monday

style rambut terbaru aerissa....for 2010...

Hikhik...ni gambar terbaru kakak aerissa...huhu...mama da x sanggup da nak bg dia rambut panjang...amat2 la merimaskan..so dihari ahad yg indah (semalam)...mama pun ajak g saloon la potong rambut....huhu...




jengjengjeng............................



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~






Aktiviti hujung minggu.........

Weekend dah tentunya waktu2 terindah kite sbg mama n ayah kn..huhu..of cos la aku paling suke cuti2 ni..lagi2 bile da tgh sarat ni kn...cehhh...mcm syok je....bila sarat ni, mcm2 sakit ade..hihi...tp tu sumer aku tahan asal dpt bergumbira bersama keluarga (cehhh....x ingat ayat aku ni)..

Biar la gambar menceritakan segalanye..sebabnye pale otak aku ni x leh nk wat ayat da tuk hari ni....

ni mase kat sunway 2mgg lepas... 24/04/2010...Sunway piramid...

bersama natasya (hehe..tetiba lak leh jumpe kakak asya kat sunway kn..)



ni je la yg adik suke..lelain sume takut...ape la..




bab main mcm ni diorg suke la...layankan je la...aku da melepek kat tepi kepenatan..kuikuikui


puas hati la...bawak diorg berjln2...actually time ni mmg x tau nk bawak diorg kemana..so main redah je la..pas breakfast kat presint 9...



n last week lak...aka sabtu lepas (01/05/2010 sempena hari pekerja kiteorg g berjln kat 1utama pulak)...hehe..memang xde keje kn..suke suki menempuh jammed yg teruk dihari public holiday...rase kn la...tp puas hati sgt...sbb utamannye ialah sume brg bby da beli...hihi...sambil bawak bebudak tu berjln...dpt gak la carik brg tuk adik bby...tq to my dear...

hikhik...alasan suamiku...bawak je la g memana selagi belum bersalin...kang da bersalin kempunan pulak...huhuhu...jahatnye statement....ekekkekee...tp xpe la..aku suke gile dpt berjln2...


ade pameran kereta mahaii.... kiteorg tgk dr atas je ..malas gile nk turun bawah..huhu..x larat la...


ayah n anak2 posing jap kat luar....




taraaaa....posing ngan mama pulak...hehe....




biasa la kn...kalau da sampai shopping mall ape lagi yg diorg carik, kalau bukan...permainan mcm ni..huhu...sib baik la ade coin mase ni..klu dak 2 org ni da kecoh da...



ha... ni pulak permainan yg wajib diorg naik ...klu x dpt, mau kecoh 1 shopping mall tu..sabar je la aku ni...




Sekejap je pun kiteorg kat OU ni...pas beli brg adik bby...mkn ice cream...pastu balik...hikhik...mmg jalan2 carik makan kn... before balik singgah g Taman Tasik titiwangsa (time ni x snap gambar sbb abg mamat tdo)...kiteorg sempat gak la layan cendol..huhu..sodap...si kakak pulak sibuk tgk kuda...hehe...mama lak lupe nk snap gambar kakak ngan kuda kn...xpe la.. nx time kite ajak ayah g jejalan lagi...