Thursday

38weeks...



dis week da 38 mgg kandungan..huhu...n time ni jugak la...aku rase bdn ni letih..lemah..sakit2..sume ade...isnin n selasa aku dpt mc, arghhhh...sakit kaki yg teramat sgt...x tau la nape...n today...aku mcm sedikit bosan , pening pale..penat...sakit kat ari2..hukhuk..mcm2 da penyakit aku kali ni...

isnin lepas, aku g checkup..huhu...suspect darah tinggi..ya allah..mcm2 hal aku ni, time da dekat due...berat ok la...63kg..hukhuk..besar kn..bby pun sihat..tetiba doctor nk seluk..tgk da bukak baper cm...huwaaaaaaaa...takutnye....hukhuk...akhirnye...setelah diseluk tanpa sebarang kesakitan...aku da bukak 2 cm.. tp doktor kate still ok lagi..lum masenye lagi bby nk kluar..huhu..tau lak doktor ni kn...nk je aku ckp...leh ke bersalin skang...tp nk induce, aku cam x sanggup...xpe la tunggu je la...berat bby skang da 3.1kg...ermmm...kemungkinan bby besar ni...doctor inform kat aku..suh aku jgn terperanjat....hihihi...terperanjat ke aku...x kot ....cehhhhh...poyo je...

1) kak aerissa -3.32kg
2) abg mamat -3.59kg
3) adik bby - huhu...maybe lebih kn...

so skang ni mud nk keje pun xde...sbb bile aku bgn dr duduk ke baring ke...kesakitan yg teramat kat bawah ni (kat ari2 ke)..aku x tau la nk describe...sbb ni 1st time rase mcm ni..kadang rase nk nangis pun ade...sbb nk tdo x selesa...kali ni bby suke sgt mengeras..adehhh...sampai mama ingat ni contraction ke ape...lupe da...mcm ne rase contraction?????huhu...umor abg mamat baru 3 thn, tp mama da lupe mcm ne rase contraction....hikhik...parah betul...agak2 klu 5 thn terus mcm nk bersalin anak 1st..ekekekkee....

disebabkan suspect darah tinggi, doc sara mintak aku cek bp n air kencing kat mana2 klinik...dia juz nk tau result je..every monday n thursday aku kena g check up..huhu..sib baik klinik2 ni caj rm10 je..ekekeke...tu pun nk berkira kn...pg td aku g checkup bp, alhamdulillah..sume ok...nothing to worried....kena check lagi isnin n khamis depan, klu x bersalin2 lagi...

kepada semua kengkawan....maafkan la diri ini, sekiranya ada tersalah kate or wat ever la yg membuat korang terasa hati.. doakan la aku selamat melahirkan dan dimudahkan dari pelbagai segi...aminn...

3 comments:

  1. kak lynn...gud luck ye! semoga dipermudahkan...caiyok!

    ReplyDelete
  2. Aminn..moga dimudahkan sumenye..

    ReplyDelete
  3. tq tini n mommy nazeef....harap2 dipermudahkan la segalanye...

    ReplyDelete