Thursday

38weeks...



dis week da 38 mgg kandungan..huhu...n time ni jugak la...aku rase bdn ni letih..lemah..sakit2..sume ade...isnin n selasa aku dpt mc, arghhhh...sakit kaki yg teramat sgt...x tau la nape...n today...aku mcm sedikit bosan , pening pale..penat...sakit kat ari2..hukhuk..mcm2 da penyakit aku kali ni...

isnin lepas, aku g checkup..huhu...suspect darah tinggi..ya allah..mcm2 hal aku ni, time da dekat due...berat ok la...63kg..hukhuk..besar kn..bby pun sihat..tetiba doctor nk seluk..tgk da bukak baper cm...huwaaaaaaaa...takutnye....hukhuk...akhirnye...setelah diseluk tanpa sebarang kesakitan...aku da bukak 2 cm.. tp doktor kate still ok lagi..lum masenye lagi bby nk kluar..huhu..tau lak doktor ni kn...nk je aku ckp...leh ke bersalin skang...tp nk induce, aku cam x sanggup...xpe la tunggu je la...berat bby skang da 3.1kg...ermmm...kemungkinan bby besar ni...doctor inform kat aku..suh aku jgn terperanjat....hihihi...terperanjat ke aku...x kot ....cehhhhh...poyo je...

1) kak aerissa -3.32kg
2) abg mamat -3.59kg
3) adik bby - huhu...maybe lebih kn...

so skang ni mud nk keje pun xde...sbb bile aku bgn dr duduk ke baring ke...kesakitan yg teramat kat bawah ni (kat ari2 ke)..aku x tau la nk describe...sbb ni 1st time rase mcm ni..kadang rase nk nangis pun ade...sbb nk tdo x selesa...kali ni bby suke sgt mengeras..adehhh...sampai mama ingat ni contraction ke ape...lupe da...mcm ne rase contraction?????huhu...umor abg mamat baru 3 thn, tp mama da lupe mcm ne rase contraction....hikhik...parah betul...agak2 klu 5 thn terus mcm nk bersalin anak 1st..ekekekkee....

disebabkan suspect darah tinggi, doc sara mintak aku cek bp n air kencing kat mana2 klinik...dia juz nk tau result je..every monday n thursday aku kena g check up..huhu..sib baik klinik2 ni caj rm10 je..ekekeke...tu pun nk berkira kn...pg td aku g checkup bp, alhamdulillah..sume ok...nothing to worried....kena check lagi isnin n khamis depan, klu x bersalin2 lagi...

kepada semua kengkawan....maafkan la diri ini, sekiranya ada tersalah kate or wat ever la yg membuat korang terasa hati.. doakan la aku selamat melahirkan dan dimudahkan dari pelbagai segi...aminn...

Wednesday

Sepetang bersama anak2...


Sepetang bersama anak2..kuikuikui..sesambil aku tgk cite AdaMaya..3 beranak ni pulak heboh main train..huhu...mengganggu betul...hahahaha..tgk la gaye si ayah melayan 2 org anak dia ni...balik2 keje je terus abg mamat tarik tgn ayah suh amik train dia...(pemberian acu tuk besday dia thn lepas)...huhu.. auntie kecah tgk la ultraman tu..baru bukak tu n masih sempurna lagi... tgg mase je tu.... layannnnkn je la ye...


ayah tgh beria buat penyusunan..ala2 terowong....



ok2..da get ready percubaan untuk laluan train...huhu...actually ayah dia yg excited lebih.....



opsss....train da terbabas...kena try lagi sekali.....


~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~
~~~~~~~
~~~




huhu..posing jap...kualiti gambar x baper bagus..sbb snap guna hs mama yg x baper nk canggih...ok...susun balik ye bile da main...mama nk sambung tgk Adamaya....best gile cite ni...huhu...suke sgt....

Monday

my son kena chicken pox



Huhu...siannye la abg mamat ni...kena chicken pox (05/04/2010)..da 2 mgg lepas kena..tp mama baru sempat nk update kat blog.....yg pelik mase dia kena ni..mmg x demam lgsung...n ahad tu perasan badan dia tumbuh bintik2 air..ingat gatal2 ke..rupenye chicken pox..isnin tu baru la dia kena demam panas...di sebabkan mama tgh berbdn dua mcm ni...so terpaksa la mohon jasa baik mak yot a.k.a makcik yg jaga dia dr kecik dulu jaga abg mamat ni.....

Dia ni mmg suke je klu dpt duk kg..huhu..rindu sgt mase ni..kena jauh2 ngan mama selama semgg...mama tdo pun siap nangis dulu rindu n geram sbb x leh nk jaga sikecik ni...huhu...ayah lak asyik ejek2 mama je...huhu..


hari pertama kena....



hari kedua kena.....


lepas 4 hari...........mata pun da ok....

..........................
.........................
.........................
.................
...................
..........







da baik da...alhamdulillah....sihat da anak mama...

Friday

welcome to JB...

Pada 08/04/2010, aku telah ikut trip lawatan ke MBJB..mcm biasa la kn..klu g trip opis ni, da tentu2 kena wat keje kn... melawat tempat2 yang menjadi kebanggaan MBJB and yg paling penting kami leh mencontohi diorg ni...yg paling aku berminat dah tentu part sistem cukai diorg yg memudahkn orang ramai...byk beza la...compare dengan kite yg duk sepang ni kn... so leh dijadikan contoh sume2 ni... gud perfomance la...


Antara tempat yang dilawati semasa kat JB, of coz la MBJB kn.... pastu g ke Hutan Bandar JB... Dangabay dimlm hari la kn... Muzium Kota Tinggi.. Homestay Kg Temening (ni plg best...pakcik2 n makcik2 kat kg ni sume friendly..masakan pun sodappp)...g kilang kek lapis sarawak.... kilang kerepek dah tentu pegi jugakk...pastu g mkn kat danga cruise...hukhuk.... penat sgt.,...tuhan je tau...


so view je la gambar2 kn...

ni hotel yg kami duduk...best sgt...


ke Majlis Bandaraya JB


huhu...bagus ni..pasni opis aku kena tiru mcm ni gak...sememangnye kos yg byk...dlm ni mcm2 ada..bluetooth..free wifi..online cukai..tpt menunggu tuk public...cctv..wahhh...mmg bagus.. aku pun berminat sgt...



yg penting posing dulu dlm e-NOBAS ni..hikhik



ke hutan Bandar JB pulak...cantik sgt tempat ni..tp aku x larat da nk jln..so lepak je...duduk..yg lelain mengelilingi hutan tu...


time ni nk g makan kat danga cruise....




kena amik gambor beramai2 dulu...hehe..kenangan... yeay soknye da leh balik....time ni jugak la my son tu kena chicken pox..sib baik la makyot ade..huhu..siannye adik mamat... x sabar nk jumpe dia...skang mama ngan adik kena kuarantin, doktor x bg duk sesama..so terpaksa letak bawah jagaan mak yot... tq sgt kat makyot n family jaga mamat..huhu...mmg x dpt lupe kn jasa baik makyot ni..



35weeks da..


Lame gile x update blog..huhu..kemalasan da melanda jiwa dan raga..pasni ade bby kecik x tau la..lagi teruk la blog ni x terupdate.. kali ni check up utk 35 mgg...huhu...cepat je mase berlalu..sepatutnya akunye check up hari jumaat (09/04/2010) tapi disebabkan 08042010 aku kena g JB, so aku cepatkn dengan suke hatinye tuk jumpe doktor...nk jln jauh kn so aku nk nengok bby dulu...ok ke x dlm perut ni...sebenarnye takut gak klu nk bersalin mase g JB tu kn.... tu yg ape2 hal kena mintak advice doktor yer...kuangkuangkuang....


tgk la aerissa tu...excited tul nk nengok adik dia..pd hal dia tu sibuk nk usik brg2 doktor tu...


hihi..doktor sara tgh check size kepala bby...hihi...comei2..mama x sabar nk picit2 kaki si kecik ni...huhu..geram2 selalu sepak2 mama...


check due date...huhu..tetap same 11/05/2010..kuangkuang..anak2 mama mmg xmo kuar awal ke..hukhuk...berat da bdn mama ni..