Tuesday

33 weeks ...

Now...dah masuk 8bln da adik bby dlm peyut mama...sepatutnya check up on 32weeks, tp x jd..sebab doctor bz sgt time tu...so postponed ke mgg ni...(22/03/2010). aku da start x tdo lena dimlm hari, plg susah kalau terjaga memlm n then nk tdo balik..huhu..mmg makan masa betul la nk bg mate ni lena...kang pepg mule la kepale ni pening...huhu...tgh2 mlm adik bby ni asyik pusing2 je...ape la yg dibuatnye kn...

aku rase kekurangan darah aku ni teruk gak...doctor suh teruskn mkn obimin...tp nape la susah sgt aku nk mkn ekkk...da ujung2 ni...aku mcm x lalu da nk mkn ubat..nk muntah pun ade..skang ni selalu gak mcm nk pitam..tp lum tahap kronik la...arghhhh...nape aku x sekuat yg sebelum2 ni...tp aku tetap bersyukur sbb aku x melalui pengalaman morning sickness yg teruk2 tu.... skang ni pinggang n kaki da rase sakit sgt..n kekadang pun bawah perut sakit sgt..hukhuk...

Smlm scan bby..bby normal alhamdulillah...kepala bby da masuk kedudukan yg betul...awalnye masuk..patut la da sakit kat bawah ni..hukhuk...berat bby baru 2.1 kg...huhu..bby kali ni kecik je...compare yg lepas...xkisah la kn...kecik ke besar ke...yang penting my bby sihat n senang cari jln keluar...mama x sabar gak nk pegang bby kecik ni...


check BP...ok..normal...

~~~~~~
~~~~~
~~~~
~~~
~

pastu.....



check berat pulak....huhu...naik 3kg beb..huwaaaaaaaaaaaa...gumuknye diriku ini...skang da 60kg..



check bby tgh wat pe lak...suke nye time ni...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




taraaaaaaaaaaaaaaa.....................

hihi..x nmpk ape pun...tulang belakang dia je...kepala bby da siap sedia da..kedudukan da betul..tunggu masa je nk kluar..huhu....cari bebaik ye syg.....

akma wedding day...


Selamat pengantin baru utk cik kema (sepupu my hubby) n pasangannye...sweet je pengantin ni...majlis persandingannya diadakan pada ahad lepas...14032010... tema pengantin color kelabu...minat pulak color ni kn...tahniah ye cik kema...smoga berbahagia hingga akhir hayat...


taraaa..ni lah dia si kema....



sama padan n sama cantikk...sweet sgt...


my mother in law..org kuat ni...hihi..dapat mkn ngan pengantin...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



tadaaaaaaaaaaaaaa....ni pulak aktiviti kanak2 ni pas balik drpd umah pengantin...memasing x leh tahan dgn kepanasan kat luar..sampai je umah terus.....................
gedebussssssshhhhhhhhhhhhhh........



syoknye memasing....sian pulak..swimming pool kecik ni pun jd kn...xpe2, sok acik edi belikn kolam yg lagi besar ye nahi.....


ha...tgk la anak2 aku tu...syok betul mandi2 kn..... layan kn je la yer.....


spm result....alya nazurah my luvly sis


posing jap .....time ni da sampai sekolah acik ya....



ishh..ayah ni...suke tul belasah adik mamat...sian sikecik ni...



posing ngan mama jap ye.....

cik ya tgh tunggu turn nk amik result...



ramainye manusia kn.....pening aku....


11/03/2010...aku kena antar my luvly sis ni g amik result spm dia...ok la..no hal je..leh gak cuci mata kat bandar hilir kn...sbbnye my mom kena kursus on dat day..sian pulak adik aku ni xde sape nk antarr...

adik aku berdebaar2 la kn nk amik result dia..aku wish yg terbaik tuk dia.... ok....taraaa...keputusan da diketahui...my sis just dpt 2A... dia menangis2 sedih...huhuhu..aku lak yg sedih tgk dia mcm tu...aku suh dia relaks...ni baru spm..panjang lagi perjlnan idup dia...ok la..atleast result dia lebih baik daripada trial spm dia..patutnye bersyukur..aku paham...dia x dpt nk bawak civil engineering...so xpe...ni bukan penghujungnye...dia baru je nk mula kn...

bila emosi adik aku da stabil...aku suh je dia apply politeknik or kolej komuniti..buat pilihan kos yg dia suke utk kali ini...jgn tersilap pilih....sbb byk yg aku lalui dan jd pengajaran... x semestinye pandai blajar kite akan berjaya kn...tp yg mmg pandai tu lain la kn...ni kite pk mane2 yg kecundang mase spm...so think +ve n ade keazaman yg tinggi kn...so baru lah kite akan berjaya dlm idup...gogogo acik ya..jgn cedih2...

Friday

Jalan2 di pg Ahad....





main2 dulu kat sini....




penat jogging ....lepak jappp....



peace la adikkk....penat kakak wat peace tu...




panas la mama....



taraaa....PICC kat belakang tu....


Penat smlm seharian kat klcc x ilang pun lagi..ni bg aku la...hubby lak rajin bgn awal pg..ye la selalu pas semayang suboh..titon balik..ni x.. sibuk suh cepat sesiap anak beranak nk g breakfast kat percint 9, Putrajaya...Restoran mamak berkembar...huhu..x sempat lak nk snap gambar time kat restoran tu....

pas abis je bfast, terus g Taman Cabaran dekat ngan PICC tu...ni sumer sbb anak2 aku heboh nk berjogging...layan kn je la ye...x ramai org pun kat situ...so mmg syok la bebudak ni...lari sane sini..dunia ni aku yg punye...hahaha....aku la yg kepenatan sgt...huhu..kul 11 lebih disebabkan matahari semakin memancar2 kepanasannye...kami sumer pun pulang....

lagipun aku baru je dapat call dari kak yong ku...ckp abah jatuh smlm..hukhuk..sian abah...nape la kak yong x bg tau awal2, klu x...dr awal lagi kami da balik kg...so kul 1 lebih kami sumer terus balik umah mak...nk tgk abah..alhamdulillah abah xde ape..luke skit kat kepala..

KLCC...here we come...


ahaksss....entry kali ni nk citer pasal trip ke klcc wif my opismate pada 06032010...ala2 rombongan cik kiah ni..hahaha...tp x kiah sgt la...mmg seronok lelagi my kids..ape x nye..naik bas kn..tu yg bebudak tu enjoy sgt2...aku n hubby pun enjoy la...

Memula skali ikut jadual...kiteorg akan naik ke skybridge...n then baru pegi melawat muzika n Petrosains..selama ni g klcc xpenah terpk pun nk masuk tempat2 mcm ni kn..actually mmg bagus utk minda kite...lelagi utk bebudak...tp fyi , larat x larat je la nk berjln...huhu...penat sgt2..aku rase ni la kali pertama aku g klcc sehari suntuk...

so korang sumer enjoy je la gambar2 yg ada k....



baru sampai.......



before g skybridge..breakfast dulu....



cehhh...adik tersengih sambil tunjuk gigi




daaaaa......tinggi nye .....



si kakak n adik berposing....



kat muzika....try jd dj japp...



ala2...mcm2 aznil pulak kn....



nk masuk petrosains pulak wif geng2 opis....


gaya bapak mithali.....hehe...



Tuesday

my dad besday...


sambut besday abah kat restoran ni...nyumnyum...cedapnye dapat makan...



ni la antara menu yg di order...huhu..kenyang betul perut ni...x larat nk mengabiskn...yg dlm gambar ni x sumer masuk...huhu..ade yg lmbt sampai...
++++
++++
++++
++++
++++
++++
++++
++++
++++
++++



kek besday abah...




abah lepas da tiup lilin...sambil dikelilingi cucu2..yg sibuk nk meniup lilin gak...hehehe


sesi bergambar bersama anak2 pulak...



nextt....
next..
next..


posing time.......


kanak2 lak posing time nak balik.....
semoga abah panjang umor n sihat sentiasa...