Thursday

mandi manda jomm...syokkkk


Tiba2 je weekend lepas...06/02/2010...kiteorg plan ke sg congkak...ni sumer lepas sambut besday nina auntie kecah la..sibuk pulak si aerissa ni setiap hari ajak g mandi sungai lagi...ingat nk berehat2 je this week...bgn je tdo rase mcm bosan lak, so ape lagi gerak la untuk ke sungai congkak, hulu langat..

Pepagi aku pun siap kn ape yg patut utk dibawak ke tempat perkelahan tu..menu yg ada..bihun goreng...sosej..bebola ketam...putu bambu (beli kat pasar tani),n kuih muih sikit..huhu..cukup la tu...pastu hubby beli air kelapa tepi jalan kat area2 sg congkak tu..mmg layann...

Sampai ke destinasi dlm pukul 12.00 tghari...ingat x ramai org..rupe2 nye..penuh jugak...so kiteorg amik keputusan sewa pondok pak yob ni...RM40 utk sehari..mahal gak kn..tp ok la..sbb bawak bebudak kn..so rasenye mmg selesa ade pondok mcm tu...at least kalau ujan ke xde la kelam kabut sgt nk berteduh....

Kat sg congkak ni bukan ape, aku teringat gak la dulu mase mengandungkn anak no.2 tu...sini la tpt aku berumah selama 3 mgg, mane x nye...kursus btn n induksi kn...huhu...dekat je pondok yg aku sewa ni ngan tempat kursus aku dulu..yg aku ingat nama dia "woodvalley" ntah iye ntah x ..da lupe da..tp mmg x berubah langsung keadaan kat situ...time tu rase da close sgt ngan kengkawan drpd jabatan lain..tp biasa lah..bile habis kursus..memasing bz ngan keje n komitmen yg ada..n x sempat nk contact kengkawan kursus...hahaha..betul kn...


ni lah Pondok Pak Ayob..cantik n bersih kn...so kengkawan sumer ape kate sesekali g sg congkak ni..tp nk booking pondok kena cepat skit...almaklum la..x banyak kn..
.


sampai je..kami kena lah belasah mkn dulu...lapor sgt2..kanak2 pulak sibuk nk minum cucu's dulu...



ha...ni lah serba sedikit pemandangan sungai congkak ni...cantik sgt kn...terasa kesejukannya.. huhu.... menggigil2 kat dlm sungai tu..
.



huhu..tgk la gaye kesejukan dlm air tu...sgt sejuk ..x tertahan rasenya...n rasa segar sgt...korang abaikan la bdn aku yg semakin sihat tu..kuikui...anak2 aku ni sumer penakut air..geram je...tp bila suh naik ke pondok memasing xmo..huhu..layan kn je la..
.

Ok lah...setelah puas bermandi manda..kul 4 lebih, kiteorg packing utk balik umah..huhu...kanak2 pun da penat sgt2..xyah ckp budak2 la..aku pun tersgt letih...dlm kereta , aku rase mcm aku penat berlari 100 meter..bdn sumer lenguh..huhu...x laratnye...

n hasilnya, keesokan pagi nye...kami sekeluarga sumer kena selsema n batuk..huhu..sib baik la x teruk sgt...aku risau je kat bbebudak ni..sib baik ade "scott emulsion" kan so bebudak kuat skit antibodi dia...so mama dia la paling teruk...sakit tekak + selsema + batuk..huhu..alhamdulillah...3 hari lepas tu..berkurangan sumernye...huhu..tu la penangan mandi sungai ni kn...sejuk bangettt...

Kengkawan sumer try la bawak family ke sg congkak di kala2 panas terik tu kn...skang kan musim panas..(ke aku je yg rase panas..sbb aku mengandung ke..tp korang nk tau..aku sentiasa berpeluh je..sebelum nk tdo malam pun aku sanggup mandi dulu...huhu..panasss).. mesti anak2 korang rase enjoy sgt....layannnnnzzz...

1 comment:

  1. argh... tidakkkkkkk makin tertekan aku baca entry kawan aku sorang nie... nk kener carik sungai gak kat labuan nie...

    ReplyDelete