Tuesday

Chinese new year...holidayyyy...weee huuuu...



Cuti2 raye cina ni mmg syok gile...terasa betul puas duk kat umah...huhu....aku mmg xde kemana la..sbb tau kn cuti perayaan ni..ramai gile org nk pi berjln..hahahaha...so aku bg ruang la kat mereka2 berjln, sbb aku x sanggup nk menempuh jammed sesama ngan org nk balik kg..kuikuikui....

Aktiviti utama melepak kat umah mak ...syok gile...sampai rase malas nk balik umah sendiri... hehe...tu la kn..klu da cuti lame..erkk...malas giler nk packing balik umah sendiri..

Dalam x de plan nk kemana2 pun...isnin tu mak aku sibuk ajak g shopping kat jln TAR...ngehngeh..bertanduk2 setan kat kepala aku ni..nk ikut 2x...hehehe...yg pegi time tu sumer kaum2 hawa je...hehe..mak aku..adik aku zura..my sister yg poyos tu ,kak yong , natasya n aku...hihi...



ni my mom tgh bz pilih kain kat MAYA..huhu...penat dah ni..aku tgh duduk sambil snap la aksi mak n akak aku...



penat2 posing jap la ngan my sis n tasya...liltle cute princess of mak long..hahaha..
---

---

---

---

---

---

---

De best part is aku dpt gak mkn nasi beriani INSAF...huhu..sedapnye...melebih2 aku nye nafsu mkn...hahha..actually aku ni teman je mak aku bershopping..huhu...aku x leh nk shopping la memandang kn gaji bln ni awal so kena simpan tuk mase depan..klu x, nmpknye merauung la aku nk tunggu gaji bln 3....lame lagi weiiiii....


taraaaa...ini lah yg aku idam2kan selama ini...nasi beriani INSAF..



mmg ini lah makanan yg aku mkn dr kecik..huhu...mane taknye..jln tar la tpt feberet my mom tu, dr aku kecik sampai da beranak pinak ni...hehe..so INSAF mmg kena mkn setiap kali dtg..kuikui...skang da turun ke aku n anak2..n juga adik beradik ku..ngehngeh..
----
----
----
----
----

apa yg aku beli ye time ni????



Ade la sikit aku beli...haha..korang mesti gelak...aku beli botol susu barney anak2 aku je...n tudung selendang 2 helai...haha..tu je la..x sampai 50hinggit pun..huhu..budget time...n tq nenek melanjekn baju aerissa..ok la kn...dr xde..kuikuikui..ok la...kali ni cuti2 mmg puass kn...sampai terasa x tau ape nk buat...adehhh...pulak dahh kn...nikmat betul duk Malaysia ni kn...

4 comments:

  1. salam klyn..

    igt kite lagi tak?..ur junior masa kat smta dulu2x..dah nak masuk anak ketiga akk ye..congratessss..hehehe..

    pernah sekali masuk restoran insaf tue..tue pun member yg ajak..sedap gak ayam die kat situ..:p

    ReplyDelete
  2. hai...akak ingat2 lupe memula...tp tgk gambar ingat da...hehe...tu la kn...klu g area sane mmg x sah klu x singgah mkn kat insaf tu...perkara wajib..klu dak ..terliur je..hahhaa..

    ReplyDelete
  3. bes nyer jenjalan...kitorg CNY dok lepak kat putrajaya, mandi2 kolam...syokkk.jom la join!

    ReplyDelete
  4. awat x calling2 mama nazeef ni...nx time mandi2 kolam bg tau ekk..bebudak tu pantang ngan air..hehe...memula penakot..pastu xmo balik pulak..

    ReplyDelete