Wednesday

6month...

on 25/01/2010....my check up for 25 weeks (6 bln sudah)...wawawa..cepat gak mase berlalu kan...n now pun da masuk ke bln 2...apakah perasaan yg aku alami skang?????? seriously, bila pregnant ni...n lelagi bile da dekat nk bersalin....aku akan selalu mimpi dah bersalin...huhu...so korang dapat la bayangkn betapa takutnya aku nk bersalin kn....even dis is my 3rd time, korang kena tau..yg sakit bersalin x sama....arghhhhhh......lupe kn je la perasaan mcm tu...hahaha...mcm ne pun kena alami gak kn...

6bln ni...byk betul la perangai badan aku ni...huhu...antaranya:
- sakit pinggang...
- sakit belakang..
- kaki sakit sgt..xleh nk berdiri lame..
- bila mlm..kul 8.30 aku nk sibuk merehatkn bdn n melelapkan mate...huhu..teruk nye la..penat

yg teramat sgt..lelagi bile hari bekerja..nape ekkk, kat opis xde la pulak penat...tp bile
balik...huhu..tuhan je tau perasaan ni...collapse betul la...x terdaya....siann anak2 aku tu....
- tapi bila hari cuti, aku akan rase nk berjln2 sgt2..huhuhu..xleh duk diam kat umah...hahaha...
- plg suke tgk wayang...

Alhamdulillah...bby ok xde masalah..cume biasa lah plem aku...da tentu HB aku ok2 je...so doctor suggest bykkn makan yg boleh menambahkn darah aku...huhuhu...kerang la yg kena mkn...kadang bukan ape..byk sgt benda nk mkn...huhu..maklum je la kn...aku ni klu pregnant, sumer teringin nk mkn..xde pulak rase xmo mkn tu..huhu..lum penah lagi ye...so bab nk pilih2 mkn utk tambah darah ni aku lupe la...hihi...
nx check up for 7month is 25/02/2010...ade 3 mgg je lagi...cepat nye la...so utk 7 bln sok , baru lah g booking kat hospital putrajaya...doakan la sumernye berjalan lancar...

3 comments:

  1. insyallah..smue akan slmt..kite sm2 ek lin
    ida ni tggu mase je
    wawawa..rase nk nanges sbb takut

    ReplyDelete
  2. lynn plem mengandung ko sama ngan aku HB LOW.. aku pun dah leh repeat dah kata2 dr.. tu tiap2 kali jumper dr... tak sabar lak nk tgu bb ko nie.. yant

    ReplyDelete
  3. ida: insyaallah ida..kite sesama doa..x sabar jugak nk tgk bby ida..huhu...lin lama lg ida..ida tu je da tunggu hari...relaks tau..

    yanti: aku pun kekadang x sabar nk tunggu bby aku ni kuar tie...hihi...suke ade bby tapi nk jaga mase bby mmg mencabar kan...

    ReplyDelete