Wednesday

Kerja rumah pertama Aerissa

tu dia..... hasil kerja tangan kakak yang pertama...... naik give-up mama dia nak menyuruh buat huru "A kecik"..... berbelit2 tangan dia nak menulis.... time nak suruh, macam2 alasan yg dia buat.... nak ambik pemadamlah... nak asah penselah... itulah... inilah... macam nak menangis lak aku tgk wife aku mengajar si kakak ni....
takpelah...... baru nak belajar la katakan..... sabar je la...... tgk sendiri la hasilnya.....


cantik kan???? hehehe



Sunday

1st day school for Nur Aerissa Sofea




Bertarikh 05/01/2010 yg lepas...hari pertama aerissa di Tadika Permata Ixora..dekat je tadika ni ngan umah..ok la kn even baru 4thn, aku da masukkan tadika...memula aku risau sgt...ok ke aku masukkn awal ..ye la umor pun baru 4thn...tp bile pk balik, org lain tu dah start masukkan anak diorg dr umor 3thn lagi..ok je...x jd masalah pun kn...

And now my daughter da ade agenda dia setiap hari...isnin sampai khamis balik kul 12 tghari...pastu sambung lak kelas iqra'... hari jumaat je dapat balik awal..kul 11... so far da semgg berlalu..xde plem dia kat sekolah...

cuma yang bermasalah nk kejut aerissa ni pepag...huhu....mesti nangis xmo g sekolah...yg pelik lak...bile da mandi, da segar tu bukan main excited nk g sekolah..huhu...da 2 ari la aku lmbt g keje..sibuk menguruskn dia di pg hari tu...

pepagi ayah la yg kena antar aerissa g sekolah kn...mama x dpt nk antar k..paham ye syg..mama kena g keje awal...nx year mamat pun akan join kakak dia g sekolah...huhu..mcm ne la aksi my son pulak kn...huhu...xpe la yg tu kite pk kn 2011...

weekend yang bosan...

huh...ntah nape dlm 2-3hari ni...mud x baper baik...nape ntah...tetiba aku rase down sgt2... naper aku x leh jd mcm org lain yg alwiz hepi je ngan kehidupan dia erkk...nape perlu nk compare2 kn nasib ku ngan org lain...x semestinye klu org lain hepi tu bermakne dia bahagia...tp ia ke....suke ati diorg la kn...huhu..baik pk diri sendiri ni...

kadang aku pk...adakah sbb aku ni tgh berbdn 2 ni yg wat aku pk mcm2...kadang2 sampai ke mimpi2 la aku bawak....huwaaaaaa....kadang sedih sgt...tp xleh nk bawak perasaan tu terus meneruskn..sian bby dlm perut ku ini...aku nk anak yg ceria ..suke gelak...so tu sumer kena dtg dr perasaan mama dia kn...i'll try...

n weekend ni , xde pun aktiviti ngan bebudak ni...sian pulak...ye la..aerissa pun baru start sekolah, so pasni xmo tdo lmbt lg waktu mlm...start nk ajar dia tdo tepat kul 10 mlm...huhu..tp mmg payah kn...bebudak ni pepg nk bgn punye la liat...ish2...

11/01/2010...esok je ...tp aku x prepare ape2 pun tuk husband ku...teruk gile aku ni....arghhhh....hari ni pulak aku pening sgt...nk baring je...huwaaaa.....sedih ye ngan diri ni...naper ngan aku ni???asyik xde mud je ye...ape aku nk bg kat husband aku....hukhuk...sempat ke nk bg ape2..leh terima ke klu aku x bg ape2 punn...terukkn..da la sethn sekali je...gile da aku ni ....tgk la ptg ni mcm ne.....

jap lagi ingat nk g cuci mate n release kn skit perasaan aku yg x menentu hari ni...sape nk ajak teman ni...ishhh...bebudak da tdo ni...leh la mama dia kluar kejap...hikhik..k la ...kang sambung ber blog lagi...tatatititutu....

doa memohon pertolongan dalam segala hal

Tuesday

shopping online....yee huuu...best sgt..


huhu...lame betul x shopping online kn...so pas ni nk berkecimpung balik..salah 1 sbb x shopping online adelah dek kerana bz yg teramat sgt...n now...sejak2 sumer perkakasan da ade..so senang dah nk online...anak2 pun da semakin besar n makin x minat pulak kadang ngan bj2 yg di jual kat luar tu...sbbnye kadang rega nye tu mcm x berpatutan betul..kate year end sale tp harge tetap pd ranking yg sama...so bored!!!sumer harga brg da naik..so sbg pengguna kite ade pililhan kan....

so sesekali tukar mud la ....utk bby yg dlm perut ni, sumer bj2 utk incoming bby ni nk beli online je...hehe..leh ke...pasni nk survey tuk breastpump pulak...utk bln 12....aku ade beli 2 brgan secara online...tp yg 1 tu xsempat la nk snap gambor...hahaha...sbbnye da terlebih xcited kot...utk bj2 tdo ni da 2 kali aku beli...so far ok la..my kids mmg suke pakai n soft je...so pd peniaga2 online...hahhaa...sile la bg link kat diri ku ini...so senang utk bershopping...weee huuuuu.....

ni antara barang yg aku dpt hari ni..hasil online shopping ku last month...tq mama sofea..sungguh cepat betul penghantarannye..n brg2 sume aku mmg puas hati...so utk bln 1..aku tgh pilih memilih lagi....tungguu hasilnye...hikhikhik...

Sunday

Let's Satay Kajang........

Dah lama rasanya tak pekena satay.... ingat satay.... ingat kajang..... let's go.....
apa lagi? bawak wife & anak2 pekena satay kajang haji samuri..... memang famous seantero selangor..... kesedapannya???? Biar gambar yang berbicara......Amacam? bila kali terakhir anda makan satay kajang???



Saturday

Part3 - Cameron Highlands...









Daripada Ipoh je....terus menuju ke Cameron Highlands...Walk in je...x de pun booking hotel...actually x plan lak nk tdo kat situ...bile da sampai sane...penat pulak...so terus je check in hotel tepi2 jln tu...hotel best2 sume da penuh..n ade kosong pun mahal gile...2rat ke 3 rat...huhu...peak hour kn..so mahal2....last2 dpt gak hotel2 biasa..ok la kn asalkn selesa tuk bebudak tu...

Penuhnye Cameron di waktu2 cuti sekolah ni...kebanyakan jln sume jammed...huhu..bab mkn paling best kat sini...dpt mkn strawbeeri fresh...plus ngan coklat lagi...nyumnyumnyum...i like...jagung manis...x ketinggalan jugak mknan lauk pauk tghari...mmg sedap gile..huwaaaa...keje aku ni mkn je la kat sini...Semestinye berat bdn aku akan bertambah2 pas ni...ok lah...tgk la gambar2 yg ade k....heppi viewing...

Politeknik Ungku Omar dlm Kenangan....





Part2 - Jalan2 kat Ipoh...






Di malam harinye pulak ...kiteorg pergi round 1 ipoh ni..huhu..mengimbas kembali mase zaman2 belajar dulu...byk tempat jugak yg dpt kami pergi...best nye dpt mengimbau kenangan kn...dolu2 g JJ pun naik bas je...g Poli jln kaki...huhu...byk tempat la yg nk dijdkn kenangan....umah dulu2 mase belajar....still lagi same...Sape duk Taman cempaka angkat kaki...hihi...TC...kenangan nye...rindu sgt time dulu2...

Sebelum pegi berjln mlm tu...ade kejadian menimpa my son...huhu..haru biru betul la....time kluar bilik ..dia da excited da berlari2...n aku biasa la bile da membesar perut ni..jln pun slow...tau2..my daughter ckp..."mama adik da masuk dlm tu"..huhu...tau masuk mane???masuk dlm lif...aduhhh...mau x panik...nasib baik la hotel tu cume ade 4 ke 5 tingkat mcm tu la..aku pun lupe...so hubby pun berlari turun g ke receptionist...huhu..guard sume tutup jln kluar dr hotel tu...huhu...bebetul huru hara n cemas...aku ni da x leh nk ckp la....menggigil rasenye bile anak x jumpe2....lastly about 5 minit mcm tu la...bukak je lif aku dgr mcm sore anak aku nangis...hhuhuhu...sib baik ade staff kat situ yg prihatin.....tq so much sgt...kejadian yg mmg x leh aku lupe kn...la...nightmare betul....nama pun kanak2 kn...lepas je mamat peluk aku....terus diam n melasak lagi..huhu..x serik ke anak aku ni....kakak dia pun da risau semcm....sedih adik dia xde...yg empunye diri wat x tau je....

ermm...mcm2 hal kn klu bercuti ni....tp wat ever pun aku rase sonok sgt dpt meluangkn masa ngan family mcm ni...ilang segala hal mase keje....sonok2...klu byk duit...mau tiap2 bln aku cuti2 msia...hahaha..sib baik la duit ni very2 limited...sethn sekali or 2 kali pun da cukup bagus...kuikuikui...

holiday time - Part1- Lost World of Tambun





terselit gak posing utk 5 bln...huhu...besar da...leh ke kurus balik...risau2...


Actually mmg dah lame plan for cuti2 msia ke ipoh...tpt me n hubby blajar n becinta...Politeknik Ungku Omar..tpt yg lame nk jenguk...akhirnye selepas 4 thn berkahwin...dpt gak jejak kaki kat bandar ipoh ni...Cepat betul mase berlalu....ade dekat 6 thn gak la x jejak ipoh ni...so far skang mmg da lain, byk da perubahan dr segi kawasan...byk yg baru....so impress...byk betul kenangan kat ipoh ni kn....kan kan kan...sesaper yg x- PUO pasti akan merasakn nye...hahahhaa....lelagi pd sape yg belajar sesame...bercinta n akhir nye berkahwin...pasti pahit manis ade kat bandar ipoh ni kn...

Bertolak dr umah dlm kul 7 pagi..huhu...excited sungguh kn..awal pg dah kluar...biasa la kn bawak bebudak ni...byk betul tpt nk stop....so akhirnye sampai la dlm kul 11 pg kat Tambun..hhuhuhu...nama pun bublic holiday kn time tu..mmg ramai sgt2 org...nk beli tiket pun kena beratur panjang...xpe la kn...alang2 da sampai...so kena gak harung sume tu...hehe...

Dapat je masuk , Lost World of Tambun ni...anak2 n hubby da x sabar2 nk mandi...terpaksa la mama dia ni tlg jaga brg2 n amik gambor..hehe..laie pun mama mmg xmo mandi pun..huhu..segan lak nmpk perut ni besar je...nx time yer , mama join... tunggu adik bby ni kluar dulu...alhamdulillah memasing nmpk seronok sgt kat sane...n maybe nx time leh g sane lagi...

Dalam pukul 3, kami semua kluar da....nk check in hotel...memasing da lapor + penat...so destinasi seterusnya...g carik makanan n check in utk berehat....