Tuesday

Salam Ramadhan......

Salam Ramadhan..
Ramadhan ke-11.... kami berbuka di luar.... kali ni kami berbuka di BASO INDONESIAN CUISINE, Sunway..... boleh tahan gak la rasanya...... Tapi aku rasa, lagi sedap wife aku yg masak kat rumah.....sambil2 aku tolong tumbuk cili, bawang dll.....

Ni time tengah tunggu order sampai.... macam2 aksi la si kakak ni.... mamat tak ikut, dia kat kampung..... adra kat rumah dengan bibik..... jaga rumah....

Ni la menu dia.... mama - air tembikai + nasi putih + iwak lele + bakso campur ,
kakak - cendol + nasi putih (share dgn mama) dan ayah - air suam (jaga suara nak takbir hari raya la katakan) + nasi goreng ayam penyet......

Ok...... makan time...........


Thursday

Jom makan2..



Bab makan2 ni mmg sonok... sejak2 pas bersalin ni aku mmg suke makan... lelagi tpt2 yg baru.. arhhh.. mcm ne la aku nk men dietkan diri ni kn.. kadang2 xmo pk pasal bdn ai ni...haha .. tp asyik terpk je.. nyampah la..

last week kiteorg g giant nilai.. konon nk beli brg umah skit.. tup tup tgk ade restoran baru bukak kat situ...wajib try ni.. hahaha...terus plan mkn sane je.. lupe kn segala brg2 yg nk dibeli tu ok...

untuk dewasa di caj rm22 seorg untuk bebudak lak rm 12 (tp ikut ketinggian)... so leh mkn ape saje n brape byk nk mkn asalkn x membazir... mknan yg terbuang akan di caj rm10.00 untuk 100gram...




wowwwww...ini la dia restoran Thai Steamboat....."Eat All u Can"


aerissa tgh menjenguk ape nk mkn...mcm2 ade...


best betul...kat sini boleh pilih 2 sup...kiteorg pilih tomyam n sup ciken ...


terrrrrrrrrrbaekkkkkkkkkk


masing2 makan ngan kusyuk ni...


ni nak balik dahh....nak beli brg ape..giant da tutup punn.. esok je beli brg.. isi perut lg penting..

layan karokkk bersama anak2..


aktiviti ujung minggu bersama anak2..haaa...jgn salah paham..aktiviti ni sebelum bln pose...cume lmbt je nk post gambar bebudak ni...biasa la kn bz melayan kerenah anak2..kat opis pulak bz melayan kawan2...ahahha... nmpk betul kekecohannya..hehe... time ni kami sekeluarga berkarokk kat the mines...

-------------------------------------------------------------

----------------------------------------------

-------------------------


ok..starting...nyanyi lagu carik jodoh wali band...bersungguh2 mamat..hehe


next song plsssssssssss


mama posing je lebih...hahaha...


ayah dok beria nyanyi tuk mama tu...hihi..



lepas je berkaraoke...aerissa n mamat nk lak main kat splash park tu..so layannnnn je la...


*best betul kan kalau weekend bersantai2 bersama keluarga.. satu terapi yang baguskan... huhu..

adra..oh adra...adra...


Perkembangan bby adra..ni mane sempat nk snap pic si comel ni...



hari pertama (baru je beberapa minit kuar dr perut mama)

hari ke 2


hari ke 3


hari ke4


hari ke 5


hari ke 17


hari ke 23


1bln


1bln 10 hari


2 bln



2bln 12hari


2bln 27hari


3bln 2hari


*psssttt...adra yg comel ni..alhamdulillah bila timbang still naik..tapi sikit2 je.. x la bambam... xpe kn..gegurl ni diet..hakhak..now da 3 bln..huishhh..rase kejap je mase berlalu..skang si kecik ni xmo tinggal sorang2..mesti nk ade org teman kat seblah dia,,klu x mau la menangis..da pandai mengereng...tgh berusaha nk meniarap kan diri tp belum berjaya lagi...da pandai berborak sakan sejak umor 2bln..sgt suke gelakk.. n kulit yg tersgt alergik (sama mcm kakak dia).. suke berjln2 je...huhu..sib baik bibik rajin layan sikecik ni..hehe...smuga anak mama ni sentiasa cool n sihatt...muahhh...syg adra..

Tuesday

buah-buahan tempatann...



perhhhhhhh....sedapnye mkn durian + rambutan + duku langsat...... mmg syok klu balik kg time musim2 buah ni.. durian pulak klu kite beli bawak balik mesti x sedap kn..tp klu dpt free original from kg...hukhuk..x leh tahan ngan kesedapannye.... hikhik... layan gambar je la ye... klu terliur cecepat kena dptkn buah2an kat pasaran... kuikuikui...


bekpes wif mamat ...

ini lah gaye bile anak ku yg lelaki asyik merengek je ..."mama, adik mamat xde kawan...jom la kite pegi makan". huhuhu.. aku ni x sampai ati la pulak nk tinggalkn dia mcm tu je...so kalau aku ade keje kat opis cawangan, so aku amik gak la peluang g bekpes dulu ngan anak bujang aku ni...sib baik la opis cawangan ni mmg dekat je ngan umah...

kesian mamat ni...ye la ..kakak aerissa pepg g sekolah...adik adra semestinya tdo...bibik da xleh nk layan dia sorang je... tu yg heboh mengadu stiap kali aku balik keje...adik mamat xde kawan...aku nk tergelak pun ade kekadang tgk gelagat anak bujang aku ni... mcm2 hal betul...


huhu... cik mamat yang da botak... hehe..syok gile klu mama n ayah dia duk melayan dia je...



hikhik..menu bfast aku...meriahkn... mcm ne nk diet ni...


perhhhh...aku suke gile air ni.... teh cincau... ade berani?????? try la...sodappppp


cik mamat yg kuat mkn.... tp x besar2... tapi mama tetap x larat nk dukung dia ni... nmpk kecik tp bile dukung nk patah pinggang mama.. berat tulang kot...


gaya 2 org jejaka yg ku syg.....


Monday

terkini..terkini...

huhu..ini lah berat badan ku yang terkini...tapi aku rase still gemuk lagi...perut still lagi mcm 3 bln pregnant...arghhhhh..bab ni paling susah... nk bersenam malas da... huhu... wat x tau je bolehh...hahaha... malas nk pk...


kenduri

ada 2 kenduri yang aku kena hadiri weekend lepas...

ni kenduri yang per1....kenduri cukur rambut anak my sepupu...ecam... lame gile x jumpe dia ni..klu raye pun kadang2 x jumpe.. time ni baru la jumpe... sonok gak kn, dpt jumpe sepupu sumer....


marhaban da bermula....

ni la bby comel tu.. nama danish... lupe la nama panjang.. tembam n besar..baru 4bln ni.. kalah adra.. hikhik.. adra gak cute miut...



yang belah kiri tu la mama danish...


huhu..ni la sepupu ku... mmg kamceng... tgk kami sumer da ade anak..huhu..cepat tul mase berlalu...dulu ingat lagi kecik2 memain sesama..pantang sumer ade mesti riuh umah nenek... ahhh ...rindunye zaman kecik2...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas je abis kenduri cukur rambut..aku kena lah cecepat berangkat balik...sbb aku nk singgah kenduri kawin umah my opis mate..kak ira... tahniah kak ira ...smoga perkahwinan ini berkekalan hingga akhir hayat... n cecepat ade bby... x sabar nk nengok akak pregnant ni..mesti so cute...


ni la dia pengantinnye... lupe lak nak amik gambar pengantin lelaki sekali.. hikhik... excited sgt ngan kak ira la ni.. cantik sgt kak ira time ni... kak ira da tukar bj time ni, kalo x mesti lagi vounge... hihi.. (pssssttt..abaikan anak2 aku yang posing ntah ape2..hihi..yg penting aku mesti pose terrrbaikk)

Friday

holiday ....


Last week , kami plan g bercuti kat Everly Resort , Melaka... hakhak.. Melaka..melaka...melaka lagi... ahaksss.... every year klu g bercuti ngan adik badik n mak ayah aku mesti lah ke melaka tptnye... kami sekeluarga ngan melaka mmg xdpt di pisahkn..wakakakakaka... leh ke mcm tu... wat ever la kn...kiteorg klu kat melaka ni mcm2 agenda tpt berjln kiteorg pegi..n yg plg penting of cos dia punye asam pedas melaka... mmg terbaikkkkkk....

nk bercerita panjang lebor rase mcm x reti je..hahah...so biar gambar je la menceritakan segalanye....



ini lah dia EVERLY RESORT ............


tu dia swimming pool.....menarik..tertarikk..mmg debommmmm...wakakaakakka


layan durian di mlm hari....syiokkkkkk...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


di siang hari pulak....time to g sauna....


lepas je g sauna...terus gedebussssss...mandi2 kat swimming pool ni... hakhak...best2... tgk la anak2 aku yg x reti2 sejuk...



cik somi nk turun ke pantai pulak....


hehe..posing dulu....angin bertiup kencang...sejuk n nyaman je...huhu


xmo mandi kat pantai..kang berpasir..so enjoy je la kat kolam ni...teman anak2 mandi..


huhuhu..anak2 aku ni mmg pantang nmpk benda2 mcm ni...so layankn je la ye..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~


g jejln pulak ke bandar hilir...



pekena cendol dulu...... ni cendol campur ..rm 1.80..berbaloi2..


nyumnyumnyum..ni la model cendol...ahahahhahaa...gilos aku ni...


ni la dia..gerai cendol Jam Besar...mmg glamour kat melaka ni...


posing 1 family..sian acik ya xde..sbb dia yg amik gambor ni... kuikuikui..


my family..hukhuk..bby adra je xde...adra kat bilik je time ni.. sian dia..dia tecik lagi kn...


time ni kat dATARAN pAHLAWAN..... jumpe lak makhluk asing ni...


memperkenalkn...my luvly bby... adra....hikhik...pakai bj gaun baru tu...penat mama carik bj yg sesuai...hakhak...yg penting xde lengan ok...cannot panas2...sbbnye....anak2 mama ni mmg jenis senang dpt ruam..so x yah la pakai bj berlengan...rimas ku tengok..haha...tecik2 seksi xpe kn... time ni nk balik da....


posing dulu ngan bby tecik ni...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



sebelum balik ....mestilah pekena coconut shake ok... wajib sgt2 bile da ade kat melaka ni...


sabar menanti............


taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..............................


Coconut Shake terrrrrrrrrrbaikkk....so yummy...


hikhik..ade gak gambar kite be2....muahhhh... tamat la percutian utk setgh thn...hahaha..akhir thn x tau lagi kemana arah tujuan utk bercuti....