Tuesday

heppy besday atukkk...



On 21st of Dec....besday abah a.k.a pak mertua ku...kami sekeluarga mendoakn agar abah dimurahkn rezeki dan yg paling penting dipanjangkn umor n sihat selalu..kami syg sgt kat abah...so khamis mlm jumaat (24/12/2009) kami sekeluarga menyambut besday abah secara kecil2an...hehe..satay n kek je menu mlm tu..

tapi ikutkn aerissa n mamat yg lebih nak meniup lilin...mmg kecoh sgt...memula ingat nk belanje je abah n mak mkn kat luar...tp bile pk2 balik rasenye mcm lagi sonok klu sambut kat umah..mesti kanak2 ber2 ni yg paling beria nk potong kek...so tgk la gelagat kanak2 berdua ni k...

5 bulan sudah...


lama betul x update blog...ntah la kadang mcm xde mud pun iyer..xde masa mungkin jugak..byk betul faktor n penyakit M dlm diri ni...bz la sgt kn...skang rajin bukak fb je la...nk bukak blog mmg malas da..x tau nape....teruk betul perangai skang ni...melayan anak 2 org yg semakin membesar lagi...tup2 rase cepatnye aku da 5 bln....

masa g checkup 23/12/2009 yg lepas, kandungan da 20 mgg n 1 hari...wahhh..mcm x sangka secepat ni...x rase ape2 pun lagi...ni da nk ke thn baru...huhu..mmg cepat la kali ni...alhamdulillah check up kali ni..tiada ape2 masalah...smuga tuhan melancarkn segala perjlnan ku...cume..jengjeng..berat badan ku bertambah dgn jayanye...hehe..tu je la plem aku klu pregnant ni..mkn x hingat kn..biasa la selera ku ini..semakin menjd2..hahahaha...tgk org len ade yg x lalu nk mkn la...aku tetap maintain ngan selera mkn ku ni....hihi...syoknye leh mkn ape yg kite nak...tp masalah gomokkkk (anak aku slalu ckp..'mama gomok') skang berat dah 52kg...huhu...memula mengandung 46kg....huhu...agak2 ok je la kn..malas nk pk pasal berat bdn ni...tp tu la...kadang tu yg buat terpk je...huwaaaaaaaaaaaaaa....

akhir nya doctor da dpt mengesan gender bby..insyaallah bby gurl...huhu...syok gak kn...tp sampai skang belum terpk nama tuk bby ni...be4 dis asyik pk bby boy je...huhu...tp ni jangkaan je kn...tgg nx mnth nye check up..klu sahih gurl...so kena sesiap prepare..patut la abg mamat syg betul bby dlm perut ni kn..kakak dia je buat x heran...hehe...pas ni follow up balik ngan doctor bln 1...

jln2 with yanti's family..


yanti's family...(tgk tu brg dia borong..hahaha..ye ke tie???)


family ku...hehe
last weekend...yanti n family dtg umah...ye la org da nk pegi jauh kn...labuan sane...kami sekeluarga pasti akan merindui makcik yanti..pakcik aky...kakak amni n rifqie..jauh da ke ujung dunia...hihi..ikutkn xde la jauh mane..tp bile kena naik flight nk kesane tu, kire jauh jugak la kan...jumaat mlm yanti n family sampai ke umah...sian diorg ni, rupenye da sampai dlm kul 7...ishh..nape la x call kami awal2..leh la pak incekk tu amik awal diorg ni...kiteorg ni siap lepak2 depan tv tunggu diorg kol dlm kul 8 lebih..tunggu punye tunggu..last2 aku suh la laki ku ini kol diorg..tanye sampai mane dah..sbb diorg naik komuter ke nilai..sian nye la...nx time jgn la mcm ni..sian bebudak tu..nk kena makcik yanti n pakcik aky ni..saje je...

esoknya..bawak la diorg ni jejalan putrajaya...xde kemane pun...cume g alamanda...pastu bawak kanak2 mandi kolam kat precient 16..ok la..tp nk komen skit la..guard swimming pool kat precient 16 tu sgt2 la sombong... x friendly langsung...sib baik la keje guard je...tu pun melagak..manusia2..klu keje lagi tinggi taraf lg teruk kot perangainye tu..huhu..x suke betul perangai org mcm tu...sabar je la...perangai org ni mcm2 hal...nx time g tpt lain la...xmo da g precient 16 tu....x lalu nk tgk muke berlagak org tu..meluat je rase perangai org berlagak mcm tu..konon2 duk putrajaya...alahai..ape la sgt kat sane tu...kihkihkih...



kat alamanda g la melepak kat taman permainan kat luar tu...sambil menghabiskn mase..hehe...borak2..huhu...pasni x jumpe lagi da diorg ni...yanti , ko kena tgg aku dtg labuan pulak k..tgg aku dtg ber2 dulu ngan husband..nx year la..pas aku abis pantang ye..hehe..lame lagi cite ni..ko kena stand by je tpt2 best kat sane..



kanak2 ber4 bergambar..bukan main susah nk suh diorg ni berposing....
wat ever pun....sweet memories sgt ngan korang sekeluarga...jgn korang serik dtg umah aku dah la...anak2 aku pun baik sgt kn ngan anak2 ko..hahaha..da nk balik baru la amni n aerissa nk memain sesame...hihi...gaduh je la klu x kn...sabar je la bebudak ni...

28th now.....



my besday kek from my hubby...



chocolate from my bro in law n luvly sis...tq so much...luv both of u..



huhu..29 Nov 2009 so genap umor ku 28years old..bertambah lg umor...n harapan aku kali ini..smuga perjlnan idup aku di mase2 depan akan dimurahkn rezeki...dijauhkn dr segala perkara yg buruk...n dapat menjaga suami n anak2 aku dgn baik...moga diizinkn tuhan...dijauhkn dr segala nightmare...huhu...

kami sekeluarga x sambut kemane pun...aku jus spent my time ngan anak2 ngan suami kat umah..so nx time la kluar dating ber2 ngan suami...hihi..lame gak x tgk wayang...melayan ragam anak2 pun da rase bahagia sgt...so nx year..tgg pulak kehadiran my little bby...

k la tq jugak pada my frenss yg wish my besday....n pada kakak n abg iparku...tq ye...coklat tu mmg yummiiii....sedap gile...so sesape yg baru nk kawin..or nk buat hantaran ke..nk jdkn gift ke...mmg bagus beli coklat ni..murah n packaging lawooo..huhu...sambil promote tuk my opismate yg jual coklat ni...karkazz....so kaz ko kena bg aku sample coklat ni bebyk bg aku mkn...hahaha...

insyaallah aku akan menjaga keluarga ku dgn baik...ini lah segalanye utk ku...28th now..cepatnye mase berlalu...n azam baru...insyaallah....

congrates..nana...for ur 2nd bby...


Nana....congratulation ok....sepasang sudahhh...wish da leh jd kakak yg baik...hehe..adik zafran ni baik je ..tdo je la keje dia sepanjang kiteorg dtg umah...time ni untie sue n family pun ade jugak...best la dpt jumpe kekawan sume..huhu..ni baru sikit..klu geng D9 da berkumpul sume mesti havoc umah ibu nana ni...
ibu masak kuew tiau grg mmg sedap sgt...sib baik la before dtg umah nana ni , da mkn kfcc(hehe..aerisa n mamat panggil) so peyut ni da penuh...klu dak x berpeluang la auntie sue n uncle mamat nk mkn..hahahah....
aerissa n wish da leh jd kawan baik..huhu..mandi kat dlm kolam ikan..sib baik la mama bawak baju spare..adik mamat pun ikut je la perangai kakak dia kn...sori ye nana, biasa la anak2 aku ni..over xcited klu ade kolam..lelagi dlm tu ade fish...x sabar jugak nk ade bby...tp...tp...tp..nk mengharungi mase berpantang...huhu...nk nangis dulu je rase...hahahhaa..mmg pengalaman betul..
anyway...nana n kawi...tahniah ok..dgn hadirnye lagi new bby to ur family..smuga bahagia hingga akhir hayat...aminnn....

jom....zoo negara....


Sabtu lepas..28/11/2009..kami sekeluarga ke zoo negara..utk menikmati pemandangan yg indah bersama2 haiwan kesukaan budak ber2 tu...lame jugak x pegi zoo negara..hehe...baru perasan..tiap kali aku ni pregnant...tpt yg akan aku pegi mesti zoo.. time preganant aerissa dulu, Zoo negara ni la mase thn 2006...zoo melaka mase pregnant mamat 2007 n now 2009..here i come....hihi...patut la anak2 aku suke betul ngan binatang2 ni...

Ramai jugak org pegi zoo ni erkk...x sangka jugak...time sampai ni mmg full park...ish2...yg berfamily mmg syok g sini...anak2 mengenal binatang..tp yg berdating tu wat pe pulak ekkk...hahaha...x penah aku pikir dulu bercinta2 nk g zoo...hahhahaa...lawak pulak rase...taman2 pun aku x suke...baik g shopping kompleks..tgk wayang ke...byk lagi faedah nye...skang je bile anak da semakin bertambah ni...x kuasa nk bawak diorg selalu g shopping mall...huhu...mau terbang duit ku nanti dgn toys diorg....hahaha...skang ni da x zaman lagi kn....skang zaman ke taman permainan...taman tema...zoo of cos every year...ermmm....

hehe...so u all jgn lupe bawak anak memasing melawat zoo ye...korang pun da lame x pegi kn...ok ape...cuci mate...skang pun zoo da bertambah cantik..ade iso tu...jgn ingat diorg xde..cayalah kn...selamat cuti2 m'sia ke zoo negara...hahaha..



feeding time tuk pet2..


antara haiwan yg ada..sume cute2 kn...

16weeks....


huhu...cepatnye kn da 4 bln...nx month da 5bln...huhu...cepatnye bby membesar...alhamdulillah.. checkup 2 mgg lepas so far tiada apa2 masalah...everything ok...result darah pun dah dapat...i'm B positive...hb ok...8 bln sok check hb lagi...takut turun ke ape ke...
excited betul kn tgk bby..huhu..bby aktif sgt dlm perut ni...tgk la kaki dia...asyik kick mama dia je...huhu...sib baik la lum rase kuat lagi...6 bln sok mcm ne la kn..lame da x rase bby sepak2 ni..x sabar nye la...adik mamat syg gile ngan adik bby dia ni...bile balik keje je...terus peluk mama dia ni, nk syg adik bby....ishh...agak2 boy ke gurl ye...x sabar jugak nk tau gender dia...
sbb nk tau gender of cos la nk shopping brg bby...nk kumpul dr skang boley...awatnye mama ni terlebih xcited ngan anak ke3...actually ngan sebelum2 ni pun sama...nama pun anak kn...anugerah tuhannn..tu la aset kite yg plg penting...bile diorg xde sunyinye la idup ni..hihi...tetiba mcm sedih pulak...kite akan hepi bile anak2 kite hepi kn...huwaaaaa...i luv my family so much.....n of cos luv much more to my husband..(hehe..byk kerenah isteri dia ni..sib baik la dpt suami yg sabar)...alhamdulillah..amin...