Tuesday

Jalan-jalan...... tengok kapal terbang....

Jalan-jalan...... tengok kapal terbang....
Sesekali, bawak anak2 tgk kapal terbang memang best....... suka sangat diorang tengok kapal terbang...... mmmm



Sunday

Sehati Berdansa......

Sarapan pagi....

Pagi ni..... bila ku bukan kan mata....... ku rasakan perut ku sungguh lapar.... OOhhhh.... aku belum sarapan rupanya...... Aku rasa macam nak sarapan kat luar la pagi ni..... bukan di luar rumah... tapi sarapan kat kedai...... Kat mana aku nak bawak anak & bini aku sarapan ye pagi ni???? Al-Salam Maju? Jauh sangat... kat Nilai tu...... Murshidah di Sungai Pelek? mamak lagi...... Semalam dah sarapan masakan ala2 Jawa (wak enon, jiran sebelah)...... Haaa... kat Bagan Lalang......... Yessss.... aku yang buat cadangan... aku jugak la yg buat persetujuan..... bini & anak2 just follow aje.... Let's gooo.......

huhu..maggi grg...

bihun sup utk isteriku...


anak2 layan nasi lemak...


apa kena la anak aku dgn mama dia ni......

possing berbackgroundkan sepang gold coast (ala-ala kat dubai laaa)


lepas makan... pegi tepi pantai..... tgk air laut..... tapi time tu... air laut tgh surut. nuun jauh berbatu-batu air dia kat tgh2 laut. anak2 nak main air.... lain kali aje laa..... hehehe

Tempe Penyet F.C

Inilah team bola aku kat FB.... "Tempe Penyet FC", dengan stadium kebanggaan... "Penyet Gepeng F.C Arena"..... yang boleh menampung sehingga 250, 000 penonton. Sapa2 yang berhajat untuk cari point.... ataupun nak sedekah point kat aku..... bolehlah challange aku kat "Premier Football on Facebook".

Aku dengan rasa berbesar hati akan melayan challange dari mana2 team....... Hehehe......

" Ingat tempe...... ingat Tempe Penyet F.C"

Selamat bernikah....julie...

Pada 14/11/2009, anak pada Mak yot si mamat ni(pengasuh yg menjaga anak aku dulu) iaitu Julieana telah selamat di ijabkabulkn dengan pasangannye...alhamdulillah akhirnya mereka selamat menjd suami isteri...mgg ni mgg nikah diorg..persandingan pula pd mgg akan dtg...
hantaran dr pihak lelaki..
yg ni pulak dr pihak perempuan..
xde ape yg dpt aku sumbangkn untuk kenduri mak yot ni...cume sekadar cupcake sbg hantaran ke belah lelaki...penat aku pk kn ape yg sesuai utk penganttin ni..ye la selalu sgt kak julie ni menjaga si mamat...x kn x bg ape2 kn...so cupcake la yg sesuai aku rase..tq kak ana sbb tlg orderkn...jasa mu dikenang..cheeewahhh...tp aku pun mmg rase puas hati dgn cupcake ni..mmg cantikk...kalo aku sendiri yg dpt pun , sure aku x mkn..da cukup kenyang tgk decoration nye...
ini lah dia cupcake khas utk julie n pasangannye..
Majlis Julie lepas zohor...keadaan waktu tu hujan renyai2 kn...wahh...mmg ujan rahmat tu namanye...hehe...kami sefamili sampai pukul 3 ptg...huhu..ingatkn majlis baru nk mule ...rupanye da habis da...julie da selamat nikah..hihi...patut la aku nengok tok imam da balik...hehe...xpe la kn...biasa la dengan kerenah anak2...lmbt tu perkara biasa...so kami dtg utk mkn n bergambar..hehe...pandai betul timing aku....
bersama pengantin n mak yot..
Color tema diorg...purple + putih + silver...suke sgt ngan color ni..hihi..mak andam same pulak ngan mak andam aku amik dulu mase kat umah lelaki...hihi..x sangka pulak gambor pengantin aku ade lagi kat mak andam tu...hikhik...da 4 thn berlalu...
posing time kat bilik pengantin...so sweet la tema bilik ni...suke pulak...(hukhuk..bj ni la yg masih muat utk peyut ku..)
ok la time tu mkn2...syok betul mkn kat umah mak yot ni...hihi..mane la aku x semakin mengembang...mkn x ingat da...yg aku tau sedap je mkn....menunye...ikan masak asam pedas(yg ini mmg sedap sgt..huhu..asam pedas johor)...ayam masak kunyit...sayur masak lemak n belacan...serba ringkas n mengasyikkn..aku mmg suke gile masakan yg penuh kekampungan...mmg layan...
nyumnyumnyum...mkn yg da x toleh kanan kiri..hikhik..sumer da abis...aku je yg betambah2..
perut da kenyang...tetamu pun semakin surut..kami pun pulang la...mate ni pun da terasa berat kn..dek kerana kekenyangan...semoga julie n pasangannye berbahagia hingga ke akhir hayat..

aksi bile mamatku dibuli...

ini lah aksi bile si ayah melepaskn geram...huhu..sian ppun ade kekadang ngan si kenit ni...ayah suke sgt buli dia..sib baik yg sulong perempuan, so kurang skit kena buli...kalo hero...mmg nasib kena buli tu mmg ade la...


sian adik...huhu...mama yg takut...ayah ni ape la kn...mcm2 stunt ayah da buat kat adik ni...


bila si adik (patut da kena panggil abg ni tp dia x bg..ini adik..dlm perut adik bby..) dah selalu sgt kena buli ngan ayah dia...skang dia pun da pandai membalas balik ape yg ayah dia buat..so kat umah skang mmg kecoh sgt bile diorg ni bergaduh...da mcm ala2 gusti je...mama dia je x sanggup nk amik gambor...kakak dia pulak sbg org tgh la...kejap sokong adik...kejap sokong ayah...hehe...jgn ingat si kakak x mengganas...huhu...nasib aku la ekk...anak2 aktif...tp syukur la...sbb dgn perangai diorg yg aktif even diorg demam pun...diorg akan tetap aktif jugak cume slow down skit...so dr situ aku tau yg diorg ni masih tahap stabil lagi..walaupun dlm hati plg risau kalau diorg ni sakitt...

Saturday

Sabtu yg membosankn.....


ermmmm....aku tgh bosan duk tunggu vendor tgh buat keje...hihi..so leh la update blog kejapkn...ni kul 2.30pm da...ishhh..perut ni pun da lapar..tp nk keluar dr opis ni malas sgt...huhu..mkn je la biskut "ROTI SEDAP" pemberian si kecah..hihi...

mgg ni berserabut sikit...mane taknye...anak2 demam..huhu..biasa la kn menjaga org demam ni, kite sendiri pun terasa mcm nk demam...memula anak yg 2nd tu demam ...start drpd mlm rabu tu...huhu..meragam je..kul 4pg bgn...ckp "mama...adik demam"..mkn ubat xmo...geram je..pepg khamis terus bawak dia g klinik syifa...dpt la ubat demam...ubat yg melalui tuttut pun ade(senang skit ubat ni ade)..n antibiotik...huhu..mama kena la cuti hari ni..sbb adik wat perangai je..sian panas2 nk tinggal x sampa ati...mlm tu panas lagi ...terus letak ubat melalui tuttut dia...jumaat tu da redha da...da baik demam...huh..lega mama...

ptg jumaat lak..pas balik keje...kakak aerissa mengadu pening kepala...rase dahi dia..mak oiii...panas gakkk....patut la hari ni dia tdo je..huhu..siannye la...bg mkn ubat baring...x lama tu muntah gak...ermm...siannye la....x lama tu..acu dia sampai...aik...acu dtg baik lak demam dia...heboh nk ikut balik kg..nk tgk nenek n atuk..acu bawak la kakak n bibik balik kg...tq ye acu...sepatutnye mlm tu mama n ayah pun ikut balik kg sekali, tp today mama kena keje kn...so x dpt la...ptg ni la aku balik jumpe mak n abah...lame x balik kg ni...huhu...

td baru je kol my husband n my son kat umah..diorg tgh mkn nasi + telur grg + kicap..hikhik...siannye....sory ye abg..syg kena keje la...terpaksa...xpe la ye...sesekali masak...syg pun x mkn lagi ni..hukhuk...lapornye la..sabar ye bby dlm perut mama ni... ni si mamat tidur lepas kekenyangan.....

kat opis sorang2 ni rase takut pun ade kn..lelagi kalo tetiba je ade bunyik memcm..ishhh..siang2 pun takut ...ape la aku ni kn...sambil tunggu nk check sistem...vendor x naik2 pulak dr bilik server tu...beku da ker???hikhik...so aku tgh layan citer "tom n jerry"...hahahaha..gelak sorang2...best..best...kihkih..lawak tul la...k la..nk layannnn...

Sunday

Jalan2 carik mknan....

pepagi td mak da sms ajak g melawat sepupu yg baru bersalin....hihi.... ckp je ngan husband nk g banting terus je tetiba tekak ni terasa nk minum cendol banting tu...so ape lagi....pas zohor g umah sepupu kat pkns banting tu...sampai je singgah la Econsave jap...beli la buah tangan ape yg patut kn...pepaham la kalau nk g umah org ni....
Lebih kurang 4.30 petang sampai la umah ina...huhu,...sedih pulak...ntah mcm ne la leh lupe amik gambor baby...huwaaaa..selalu mcm ni...benda yg mmg nk buat mesti lupe...gerammm je...ina dpt bby gurl lagi...syok kn...puteri sumer..baik je bby dia...time tgh riuh2 ..bby tdo dgn nyenyaknye...best betull...x byk ragam....

lepas je dr umah ina...terus berhenti makan kat gerai ape ntah name...lupe nk nengok...nk pekena cendol...aku mkn gak la mee goreng sbb dari tghari x mkn kan...lapar sgt perut ni...sib baik bby dlm peyut mama x meragam...hihi...

ni la dia cendol...nyumnyum...slurrrrpppppp...sedap ......
hihi..nmpk x ayah diaorg pun tgh layannn gakkk.....
alamakkk...ini ke anak2 aku...hihi...pekena cendol sampai minum mangkuk sekali...huhu...
kakak ni kat kedai...mama suh makan nasi..dia sibuk nk mkn telur rebus je...dekat 3 biji jugak dia abis...huhu..kenyang ekk kak..mkn telur je...ikut kakak la...asalkn hepi je...
ni la pemandangan Banting di kala-kala senja...lame betul xpegi banting...ye la xde keperluan kn...hihi...memang da pesat membangun da kat sini...huhu..kalah la Bandar Baru Salak Tinggi ni...kihkihkih....


First check up....

Now...da 12 weeks 3 days mase g checkup utk wat kad n sumer la...hihi...kali ni perut mmg cepat la membesar..huhu..adakah sbb ni anak no.3 so cepat berkembang ekk...before ni rase , 4 bln baru la nmpk perut ni...tp ni baru je lagi...sluar n bj t-shirt byk da x muattt...arggghhhh.....

talk about morning sickness pulak...kali ni mmg rase skit la...before ni langsung x penah tau mcm ne org kena morning sickness ni...tp alhamdulillah xde la teruk mane pun...cume lapar xleh...pening cepat je menyerang...n bile da mkn pulak mule lak rase tekak ni x sedap...huhu...penyelesaian biasanye kena standby benda2 masam..so far ni da masuk 3 bln...ok la...x de la teruk pun....

kad da buat....ye haaaa....


30/10/2009 hari tu g check up kat doctor sara....this time check up kat klinik swasta je la...malas nk kacau time keje abg..so...leh g time cuti or mlm je...doctor sara very2 friendly...boleh tanye ape saje...n dia pun leh tahan gak byk tanye...n yg penting aku mmg selesa ngan dia...dia mmg akan bg tau detail segala perkembangan bby kite...sonoknye la tgk bby ....ni antara video yg doctor tu save kn...x sabar nk wat 4d ke pas ni...ni bby kecik lagi...x nmpk gender lagi...x sabar pulak nk tau boy ke gurll...hehe....mcm la xde lagi kn dua2 ni...pada hal da ade sepasang da pun...tp tu la ..mmg excited nk tau...sbb nk pilih nama bby...n beli brg2 bby....nk wat preparation awal...

doctor tgh nk scan perut mama ..tp kakak yg sibuk nk tgk...

taraaa...ni la adik bby kakak....(ingat nk upload video bby tgh bergerak2...tp besar sgt file so x dpt nk upload dlm ni..)

smoga bby dlm peyut mama ni sihat je ye...n cepat besar...rindu nk rase bby sepak2 ni...sonokk sgt2...smoga korang pun mendoakn ye diriku n bby ni sihat sentiasa...
ni doctor tgh amik darah mama ...kakak sibuk nk tgk gak....pastu takut....

Alhamdulillah...selesai checkup for 3rd month...nx month kena jumpe doctor lagi.. .kesihatan aku sumer baik... n keadaan bby normal...semoga dilancarkn perjalanan aku semasa n selepas bersalin..moga kali ini dimudahkn dr pelbagai segi..aminnn....

gelagat kanak2 time cuti2....



huhu...2 org kanak2 yg suke sgt gaduh...gigit...pukul memukul mmg biasa...mama la org plg pening kekadang ngan gelagat diorg ni....tp bile xde...sungguh bosan rasenye....tp tu la kn...da nama pun bebudak...mcm ne diorg gaduh pun...diorg tetap syg....mcm aerissa ngan adik dia ni....ade mase asyik nk sama2 ngan adik je...minum susu ngan adik...tdo pun nk peluk adik dia...yg plg best bile salah sorang xde...mule la yg sorang ni mcm bosan je...xde kawan nk gaduh la tu...

terasa bile jarak diorg ni rapat...mmg diorg akan saling ingat mengingati kot...bile beli mknan ke gula2 ke mesti salah sorang ingat nk bg kakak ke...nk bagi adik ke...huhu...time kedekut jgn ckp la...leh jd pergaduhan besar...umah pun da mcm nursery...

haa....yg ni pulak gambar adik baru pas gunting rambut...ganas x si kenit yg botak ni.. melayan si kenit ni gunting rambut...huhu...adik mamat ni memilih tau ..xmo g kedai gunting india tu....nk pegi saloon...so terpaksa la bawak dia g nilai...hihi..sib baik la rm2 je...murah gile..nx time kite g tpt amoi tu ye dikk...gatal anak aku ni...nk amoi jer...mama pun lame x g saloon dik...huhu...best gak kn dpt cuci rambut kat saloon huhu...sambil urut2 kepala....wahh..syokknye bile la nk menikmati masa2 mcm dolu2 ye...hahaha...ke skang x de dlm kamus idup lagi...kihkihkih...