Saturday

Berakhirnya Syawal

Banyak betul open house sempena hari raya kn....masa last syawal je ade 5 open house yg aku kena pegi..bayang kn la...huhuhu...penat mmg penat kn...tp seronok sgt2...dpt jumpe kengkawan..saampai x sempat la nk update blog ni...tu la xtau la nape skang malas betul nk update kn..hehe...

ni mase kat umah iza..kiteorg jadi tetamu pertama..hihi..open house start kul 3..tp kiteorg dtg kul12....ok la kn...dpt mkn byk...hakhak
antara menu yg iza masak...laksa penang...lemang..rendang daging...pehhhh...mmg sedap sumernye...da la dtg time perut tgh lapar...hehe..tq iza...

posing jap ngan kanak2 ni...living room umah iza...cantik umah dia ni....best tul duk umah baru ni...
yg ni pulak...firdaus n sabrina....slmt pengantin baru...sama padan n comei kn...suke tul tgk diorg ni...n korang abaikn je la bdn ku yg semakin menembam ye...huwaaaaa...berdiri sebelah pengantin ni...terasa bdn ku sgt gumukkkk....
lepas 2 umah ni...terus ke area klang pulakk...mlm baru balik..huhu...penat betulll....tp sebelum balik...kiteorg singgah ke tanjung harapan @ tanjung gile ekk...huhu..sempat lagi dlm penat2...sib baik g umah sue...dpt tukar2 baju...mandi2 an..hihi..da mcm hotel lak umah ko sue...hihi..tq sue...ko masak mmg best...tp kn sue mcm ne leh lupe nk amik gambor kat umah baru ko tu...eiii..geram aku...hehe..sbb dr umah mmg dah ingat benda tu la yg nk dibuatnye...abg aku la ni...keje dia kn..hihi..leh pulak lupe memasing...ingat nk mkn je kat umah ko sue....
posing jap belakang kapal....ishh..kapal ape ni ye..lupe lak nk tgk2 ke...haha...yg penting aku dtg sane nk mkn steamboat ...huhu..sedap betul abg steamboat tu buat...menyelerakn...sampai umah aku n abg sampai sakit2 perut....hahaha..byk sangat mkn...
bersama ayah diorg....susah tul nk amik gambar bebudak n ayah diorg ni....
ni lak tgh melayan 2 org ni main belon buih tu...huhu...kat sane sumer org main ni...so mmg cantikkk...mcm fairy tale la...best la suasana kat sini....nx time leh jejln lagi...k la...pasni terus je balik...kakak n adik masuk kereta terus je tdo kepenatann...huhu..mmg la kn..mama lak x dpt nk tdo sbb terasa penat sgt2....kaki sakit...ayah x yah ckp la ye...dia ni sentiasa je lena...xpenah xleh tdo..hihi...

Monday

Akhirnya....inilah jawapannye....



Jengjengjeng.....cube teka...hihi...alhamdulillah...inilah my third bby...actually kami sekeluarga belum bersedia lagi...n bile dpt je result ni...sume mcm culture shocked...huhuhu...ofcourse la yg paling terperanjat sgt2 diri aku sendiri ni ha...huwaaaaaaaaaa....masa memula tau , sedih teramat sgt pun ade...ye la...i have 2 child yg sedang nk membesar n selasak2nye...sampai kadang2 kalo geram sgt leh nangis sendiri...huhuhu...mmg kena byk bersabar...n now bertambah lagi...i'm not get ready anymore...terbayang thn depan umur ku 29thn anak da 3 org...ish2..cepatnye...plan umor 30an keatas baru nk tambah...takut sgt xleh nk cover sumer...besar tanggungjawab bile dah bertambah ni..lelebih lagi ekonomi ku... xpe la kn....rezeki jgn ditolak...


Tq to my husband yg selalu comfortkn isteri mu ni......n dah tentu lepas ni dia akan lebih bz tuk carik duit...cian ayah...xpe la kn utk anak2...mgg lepas baru terbuka pintu hati nk confirm kn samada diri ni pregnant or not...and now...this is the result....lupe lak nk tanye doc mgg ni mgg ke baper..hehe...lawak pun ade...maybe dah terlalu excited tgk bby dlm perut mama ni...huhu..bile nmpk bby tu gerak2...rase sayu je..n dapat terima dengan sebaik mungkin...so skang kandungan dah 2 bln lebih....due date bln MAY 2010...tp malas nk g klinik kesihatan..lmbt skit la kot checkup kat sane....


Menurut kata doktor yg scan sabtu lepas....pada permulaan kemungkinan akan dapat twin...sbb bile scan leh nmpk ade 2 sarung...means twin...tapi yg ada isi cume 1 sarung je....so lagi 1 x menjd...huhuhu...my husband suke sgt...hakhak...dia leh kate "nx time kite cube lagi tuk twin"...so kalo menjd mungkin skang ni mengandung anak kembar kn..hehehe..xpenah terpk langsung..yelah..mane ade baka kembar...tu la kn..kuasa tuhan...n tuhan juga tau kemampuan umatnye....so terjadi je la sorang umat dlm peyut mama ni...huhu...kakak aerissa n abg mamat da x menyabar tu nk jaga adik bby...so skang ni leh rase denyutan bby bergerak...


pada rakan2 ku...inilah jawapannye...sori sgt tau...bukan x mau cerita dr awal...tp time tu belum confirm lagi...hehe..ampun tau...jgn marahh..bukan nk berahsia...tp bile doktor da confirmkn baru lah berani nk mengaku..hikhik.....n doakan semoga semuanye selamat ye...



hehe...nmpk bby tgh gerak2....huhu...sayunye hati ni...aerissa sibuk kate .."adik bby buat ape dm perut mama?"...hihi..nk gelak pun ade...mamat lak suke cium perut ni...huhu...baru nk slim ...da membesar balik...kihkih...





Sunday

Open house Raya n besday muhammad aliff wafi@mamat

Pada 4/10/2009...kami telah berjaya menyambut besday anak lelaki ku yg bernama Muhammad Aliff wafi yg ke 2 thn dan jamuan raye di umah ku...taman ixora...bandar baru salak tinggi....terima kasih dari kami sekeluarga kepada semua yg hadir pada hari tersebut....



ni time tu potong kek mamat..ape2 pun baik mulakn majlis dengan pottong kek sekecik ni dulu..kalo x..asyik2 buka peti ais nk tgk dia nye kek...huhu...so kena dipercepatkn...


wahhh..sukenye en.mamat tu kn...x sabar nk terkam kek BEN10 dia...

1..2...3...potong kek tu dik....

Antara tetamu yg hadir...huhu...nmpk kekecohan makcik rozie jaga bby...hikhik...bebudak enik n d9 ade..hepi sgt...tq korang...

ofcourse makcik kecah n pakcik fahmi ada...si adik n nina yg tomeii tu....


pakcik kaz n family...n pakcik shahril n family....tq cos dtg...

tetamu per1 yg hadir....family yus..


mak n abah duk luar ke???huhuhu....dlm da penuh ye...xpe2 nx time kiteorg order khemah..sian pulak memasing duk luar...


pakcik fizi n pakcik soi...tp..mane makcik ana n bby akif...pelik ni...


ni antara kengkawan abg yg dtg....hehe...nama abg update ye...x ingat nama...hihi..


yg ni pun sama x ingat nama...hehe..tp yg serba merah tu muhaimin n tunang...tq yer...

tq to family iyadzri...huhu..betul ke eja ni...

n tq kepada pakcik2 n makcik2 yg bg hadiah ni...mamat suke sgt2....kelam-kabut nk pilih mainan mane satu....










Suasana Berhari Raya

lama betul x update blog ni...since puasa lagi kn...so ini ade lah sikit gambar time beraya hari tu...tema baju kiteorg pink tahun ni..hikhik...sama pulak ngan family linda n jibul kn...hahaha...yg ni baru perasan bile tgk blog diorg...bukan tiru tau....agaknye sehati sejiwa jugak kot...hikhik... yg x best kameraman x berapa pandai amik gambor...blur2 gitu gambarnye...sian betul...so nx time kena la kite pinjam kamera member abg tu ye...mr iyadzeri...hahaha..belasah je la spelling nama tu..ampun ye kalo salah...ini antara gambar yg ade...1st day raye kat umah nenek emi....

adik sibuk possing dulu sambil mama bersiap...


adik n kakak...

1 family...(hukhuk..nape blur ni...eii..syg2..)

kanak2 berpossing...