Wednesday

Koleksi Ultraman (ウルトラマン) Terbaru Adik

aku tak tau la nak cakap, tapi anak aku mmg suka sangat ngan ultraman.. walaupun kalo kite tengok tv citer ultraman sekarang ni takla se best ultraman dulu2..
ini koleksi ultraman adik yang terbaru.. kalau sebelum ni... semua ultraman adik teruk dibelasah dengan adik.... pandai lak dia mintak yang baru..... kali ni datang sekali dgn pakej... pakej tu..... 7 ultraman... 2 raksaksa......
mmm...ni koleksi terbaru ultraman adik.. NEOS, TIGA & TARO hehe.. Neos ni DVD series.. aku pun xpasti la ini Neos ka siapa tp dr design tanduk mmg mcm neos cuma costume design xsama.., TIGA pula actually ada 3 mode tp yg aku jupa cuma dua ni jak Purple Silver Mode (Speed Mode) & Red, Silver& Purple (Omni Mode). Red & Silver (Power Mode) teda jual huhuhu..

Antara Dua Zaman

Saya bukanlah terlalu tua, cuma umur dah meningkat. Saya lahir tahun 1980. Zaman kanak-kanak saya masih "meriah" dan sempat menikmati dan mengetahui beberapa kenderaan tradisional. Apa yang hendak saya paparkan kali ini entahlah kalau dapat dikatakan kenderaan tradisional atau tidak, namun rasanya kenderaan ini sudah tidak lagi dimainkan kanak-kanak zaman sekarang. Kalau ada pun bak kata P. Ramlee dalam filem Nujum Pak Belalang, "jarang-jarang".

Zaman saya tidak ada kuda plastik yang boleh ditunggang. Juga tidak ada kereta mainan yang boleh dinaiki. Jadi nak tunggang apa? Nak naik apa? Saya tidak pasti siapa, tetapi rasa-rasanya ibu-ibu saudara sayalah yang mengajar saya pada waktu itu untuk naik "kadi" / kereta sorong. "Kadi" / kereta sorong ini mesti dimain dengan dua orang atau lebih. Seorang mesti menjadi tukang tolak dan yang lain duduk dalam "kadi". Biasanya yang seronok adalah yang naik "kadi". Tetapi sakit juga kalau terlanggar tunggul kayu atau ketul batu.
Itu kalau balik kampung naik "kadi" / kereta sorong. Kalau kat shopping mall naik "kadi", mau kena gelak dengan semua orang. Ni gelagat anak2 aku naik kuda elektrik. Cuma bayar je RM2, dapatlah anak naik kuda ni lebih kurang 5 minit. Pusing la kat situ puas-puas.

Kalau yang ni pula, masukan token, tak pun duit syiling. Bolehlah menatang ni bergerak2 sambil mengeluarkan lagu. Canggihkan zaman sekarang?

Antara Dua Zaman

Monday

Adik & Nasi "Ambeng"

Yok... mangan sego ambeng yok!!!!!! Enak ki loo
enake sego ambeng....jejel takon karo seng lainne mbok eneng carane seng penak..





Rumah Dah Siap........

Akhirnya.... Siap juga rumah ku syurga ku...... Mari kita pindah........ Ni la rumah adik dan kakak..... Yang kaler hitam & orange tu.... kitorang punya "tak fast and tak furious".... Kalau dalam versi melayu..... "impak minima"...
Sempena meraikan rumah lama yang dibarukan..... Kakak dan adik mandi kat kolam renang serba guna.....
Gelagat kakak & adik....

Sekali..... Basikal adik pun masuk daa....

Tuesday

Berakhirnya Riwayat Ultraman (ウルトラマン) Adik


Video yang menunjukan kehilangan satu pejaga keamanan dunia...... Ultraman, yang tewas ditangan adik...... Kita saksikan......

video

Tanpa rasa kasihan terhadap ultraman......

video

Dan adik menerima pembalasanya......

video

(ウルトラマン)

Ultraman (ウルトラマン) Baru Adik....

Ini koleksi terbaru Ultraman (ウルトラマン) Muhammad Aliff Wafi.... Kalau sebelum ni koleksi ultraman adik warna merah.... Ultraman yang baru ni warna biru.........
Adik "bermesra" dengan ultraman barunya.......
Tapi malangnya..... usia ultraman adik ni.... tak sampai 24 jam... Lihat sajalah keadaan fizikal ultraman adik ni... Hahaha.....

- pecah kepala & badan -

- hilang tangan kanan -

(ウルトラマン)

Friday

Ohhh.... Ultraman (ウルトラマン) Adik....

Koleksi ultraman (ウルトラマン) Muhammad Aliff Wafi........... Memang seronok adik kalau bermain dengan semua koleksi ultraman...

Satu demi satu penjaga keamanan dunia ni dikira.... Untuk memastikan semua ultraman adik sentiasa sihat dan bersedia...

Tapi nampaknya semuanya tak sempurna..... dalam kata lain, tak cukup sifat a.k.a cacat....... Lihat sajalah... Mungkin tercedera bila bertempur dengan raksaksa yang ingin menghancurkan dunia yang boleh kita ikuti ceritanya di tv, setiap Ahad jam 11.30 pagi di TV3 Kids....

Hahahahahaha......... Renung2kan....... dan....... selamat beramal............

(ウルトラマン)

Monday

Jai Kahwin @ Batu Pahat


Mgg ni kami sekeluarga menerjah ke Batu Pahat....hukhukhuk...jauh gak ghupenye..hehe...tp demi Encik Kamarulzain (Kamaruljennn...nama jawa ke)...akan ku turutkn jua...jgn marah ye jai..Selamat Pengantin Baru buat "Jai n Isteri Tercinta"....ermmm...mmg secocok pasangan ni (so sweet theme color diorg ni)...baru la king n queen juz for one day je...hakhak...anyway...Semoga korang bahagia hingga ke anak cucu cicit...



Yee haaa...putera raja da sampai bersama permaisuri....

Cover skit jalann....


Makan time...sejenak bersama family Asshleyy...



tgk la kakak n adik mkn tu...beria-ia memasing mkn...amboi mama dia yg lelebih..


beria adik mkn sampai 2 tgn tu ...sedap sgt ye nasi wak jai.... lain kali kite dtg lagi ye dik...

nyumnyumnyum...sedap betul bubur nasi dia...best betul kenduri kawin ade bubur nasi ala2 Mc'd


pertandingan perut sape plg ke depan...hakhak...

yg tengah tu bile lagi nk sampai seru...x sabar nk menerjah ke segamat pulak..


ok Jai....kami semua balik dulu....

Shopping Pra-Hari Raya

Persiapan hari raya kenalah dibuat awal.... Jgn tunggu dah dekat nak raya... baru nak beli itulah... inilah..... nanti kelam kabut dibuatnya......
Haaa.... untuk persiapan baju raya tahun ni..... Macam biasa la..... Kami serbu kat Jalan Masjid India... Bukan kat India..... tapi, Jalan Masjid India.... Kuala Lumpur.
Ni kat JAKEL....

Ni kat Jalan Masjid India... Apa nama kedai tu??? Tak ingat la...

Makan kat INSAF...... Hisshh... Insaf dibuatnya makan kat situ....
Ni kat Jalan Masjid India gak...... Yaaaa.... "Dipilley" (dipilih) kata peniaga kat situ... Semuanya ada disini......
SOGO..... nama yang tak asing lagi buat Puan Mazlina.... Kasut kakak & adik kenalah beli awal2..... Ya kak.... Pilih jgn tak pilih...
Apalagi...... Marilah berbelanja.......