Friday

Birthday Aerissa @ Hometown

Lepas sambut birthday kakak kat PD, kali ni buat kat kampung pulak. Kali ni tak ada potong kek. Just cuppy kek je... Sambut sekali father day.......




------------------------------------------------------------------------------------------------
Just simple menu je.... Soto, satay & cuppy kek......
Atuk baca doa selamat....... Biar kakak sihat & baik........... Tak nakal......

Amin...............

Nyam...nyam...nyam....


Adik.... macam biasa...... nak makan sendiri..........

Mama basuh pinggan...... Macam biasa la..... Majlis dah habis, kena la kemas.........

Tuesday

Cocobay Resort

Birthday kakak tahun ni, kami sambut di Cocobay Condo Beach Resort, P.D. Just buat simple je. Untuk happykan Nur Aerissa Sofea..... Happy birthday kakak yang ke-3 tahun.
Ni gambar condo yang kami bermalam..... Cocobay Condo Beach Resort.




------------------------------------------------------------------------------------------------
20.06.2009 tepat umur kakak 3 tahun. Malamnya, kakak potong kek. Acara tradisi turun-temurun. Dengan menu simple.... satay, nasi lemak, mee goreng dan rangka ayam (beli kat pasar malam).




------------------------------------------------------------------------------------------------
Yang ni gambar kat swimming pool..... Memang bersih air dia. 2-3 ronok mandi kat swimming pool ni... orang pun tak ramai..... so, pool ni, kami yang punya.



------------------------------------------------------------------------------------------------
Ni konvoi berjalan kaki ke pantai batu 9. Pantainya memang bersih, cuma time kami pergi.... airnya surut. So, just tgk keindahan pantai saja. Untuk ke pantai kena berjalan kaki lebih kurang 3-4 minit.








"Happy Birthday Nur Aerissa Sofea"

Monday

Kaki Adik Kena Ekszos Motor

Ni gambar time kat klinik........ Kaki adik terkena ekszos motor.... Nangis kejap je...... Pastu tak serik..... berlari kesana-sini.... Kakak pun ikut sama teman adik....
Tengoklah kaki adik ni...... camni pun dia boleh rileks je......

Ni time jumpa doktor...... doktor kata sikit je..... (patut la adik rileks je.....)......
Doktor bagi anti biotik dengan krim je.......
Dah pun baik hero seorang ni......

Thursday

A'Famosa Resort

Day 1, 04 June 2009

Tahun ni... Macam biasa, family day buat kat A'Famosa Resort..... Kami sewa di Villa D'Faro..... Boleh tahan gak la banglow ni...... 4 bilik, 2 bilik air..... Lihat sajalah keindahannya....



Pemandangan Villa dari hadapan

Pemandangan Villa dari belakang

Swimming pool

Ini signboard yang menunjukan arah ke Villa D'Faro

Ini nombor villa kami...... 1004

Bergambar sekeluarga.

Gambar Mak & Abah

Gambar adik bersama nenek, atuk, cik aan. cik pika & mama.

Gambar penulis blog setibanya di A'Famosa Resort.

Gambar pembantu penulis blog setibanya di A'Famosa Resort.

Menaiki "gondola" eye on malaysia.

Sekeluarga sebelum menaiki eye on malaysia.

Bergambar berlatar belakangkan eye on malaysia.

Bergambar berlatar belakangkan eye on malaysia.

Adik juga tak lepaskan peluang berpossing.

Mama & Kakak kini di eye on malaysia.

Kami dah naik eye on malaysia....... Anda bila lagi??

Kakak kelihatan gayat didalam eye on malaysia bersama bibik siti & bibik atun.

Adik & Danish releks jee.... Kakak gayat ke??

Adik pun gayat gak......


Day 2, 05 June 2009


Hari ni, kami nak ke A'Famosa animal world..... Kami naik kenderaan ekslusif ni untuk ke sana......
Yeee..... Memang ekslusif limosin ni......

Mak Long, Pak Long & Tasya.

Jauh juga perjalanan ke sana.....

Seronok ke kakak & adik naik limosin ni??

Sampai juga di animal world..

Bergambar di pintu masuk animal world.

Apalah agaknya yang adik fikirkan tu ye??

Adik & Kakak tengok ponny...

Monyettengah tgk adik tu............

Haa... ni pertunjukan binatang..... Kusyuk kakak & adik tengok....

Orang utan melukis....

Beruang buat stunt......

Ular sawa pun ada..........

Orang utan angkat berat....

Orang utan main golf........ Ingatkan V.I.P yang main golf...... Orang utan pun terror gak main golf..........

Sempat lagi kakak make up......

Ni nak ke monkey island pulak...........

Nak ke monkey island.... Kena naik Star Cruise ni...........

Jgn lupa pakai life jacket.......

Macam takut je kakak..............

Pisssss.....

Apa yang adik tengok tu.............

Kakak tengok monyet ke?????

Bergambar sebelum meninggalkan monkey island......... Selamat tinggal monkey......

Apa lagi yang dimenungkan kakak & adik tu ye?????

Ni limosin yang bawak kami ke safari........ Memang hebat limosin ni........ Boleh patanh pinggang dibuatnya.......

Banyak gak binatang kat sana....... Semua dilepaskan...... Risau gak....

Haaaa..... Yang ni Pak Belang.......

Ni buaya..........


Malam tu...... Kami sekali lagi ke bandar hilir...... Kami ke Jonker Walk...........

Terasa macam kat Negara China pulak.............

Selamat bercuti................... Pergilah melancong......