Sunday

Adik Dan Ultraman

Adik memang suka dengan Ultraman...... Lihat sajalah.... Kemana saja adik pergi..... Pasti adik bawa adik punya Ultraman..... Kesian Ultraman tu......
Sungguh gagah Ultraman adik...... Berdiri megah diatas meja.....
Di dalam kereta pun tak boleh dilepas Ultraman adik....... Seksa betul Ultraman ni jadi sebuah Ultraman..... Dah nasib badan........
Adik cuba untuk terbang....... Seperti Ultraman adik.........
Ultraman adik pun tak reti2 nak terbang lagi.......
Inilah dia ikon kanak2 dari dulu........ sampai sekarang......... ULTRAMAN........

Thursday

Nurish Di Hospital PUTRA Melaka

Hari ni, 24/05/2009 @ Ahad, kitorang nak pergi Melaka...... Nak melawat Nurish, anak Nana & Kawi.... Kesian dia... Ada masalah kat saluran ginjal....
Dah sampai sana.... Kenalah tgk signboard..... Hospital PUTRA, kat tengah Bandar Melaka....... bak kata pekerja tol tu.....
Kat tengah bandar pun ada air terjun..... Punya la suka kakak dengan adik..... Kejap lagi, sampai la kat hospital tu.......... Kejap lagi....
Haaa.... Dah sampai pun..... Kakak dengan adik yang sibuk nak tgk kawan dia kat wad... Dulu time adik admitted, Nurish pun datang melawat adik..... Tapi..... bilik yang mana ye?
Banyak betul bilik kat lorong ni....... kata kakak..
Pening adik dibuatnya...... Ayah.... Mama..... Adik tak jumpa la bilik Nurish....
Bilik tak jumpa... Releks jap.....
Haaa..... Jumpa pun.... Kesian Nurish..... Kami doakan biar cepat sihat.
Untie Sue & Uncle Mamat pun doakan cepat sihat.
MMM........ Semoga Nurish cepat sembuh.....

Kakak & Bunga Kantan

versi xde keje...layan si kakak
ape yg terjd ngan nur aerissa sofea ni...wahh..sungguh cantik bunga tu..konon2 bunga nk wat masak...hehe..mama masak ke???? imposibble ni...sebelum mama menggunakan bunga ni, elok la kakak berposing dulu...

Adik Kena Buli

Macam biasa...... Kalau Haziq balik kampung.... Adik Mamat mesti kena buli.... ..adik menjadi mangsa buli..hakhak..siap abg haziq ni ,besokkkk adik da besarr...adik buli abg ajiqq pulakk...
ni permulaan..main cuit2
dua2 senyum..ingatkn adik da terselamat dr kena buli.. ghupeenyeeeeee.....
huwaaaaaaaa....lagi teruk mama....ayahhh..tlg adikkk!!!
argghhhh.....xpe2...sabar....tunggu ye abg ajiqqq...pembalasan nanti...
dengan bersungguh2 adik nk melepaskn diri....erkkkkk.....adooiii...abg ajiq tunggu la adik besar nanti....adik buli pulak abg ajiqq

Hahaha....

Monday

Sky Bridge KLCC

KLCC....... Oh... KLCC. Berdiri megah di tengah kota metropolitan. Sama megah dengan diri ku.
Dan isterikuBergambar sebelum naik.......Kena naik lif sebelum sampai ke sky bridge.Senyummm...... Tingginya........... Gayat..
Bergambar untuk kenangan....
Memang seronok naik ke Sky Bridge KLCC ni..... Lagi2 time waktu kerja.....Berlatar belakangkan bangunan pencakar langit yang gah berdiri di tengah ibu kota Malaysia.
Aiitt..... Acu pun ada.......... Tak kerja ke?
Possing..........Lepas ni boleh sambung kerja..... Hehehehe Hingga ke puncak......... (Tesla Coil)

FISH SPA

Hari ni, 17/05/2009 @ Ahad, kita pergi ke FISH SPA di GIANT Nilai..... Sesekali nak gak gi SPA..... Teringat satu ketika dulu aku pergi Gibraltar, SPAnyol / SPAin... Itu cerita dulu.... Ntah bila boleh kesana balik. Tak dapat pergi SPAIN..... pergi FISH SPA pun bolehlah...
Seram-sejuk gak la tgk beratus-ratus ikan (anak) kat dalam kolam ready made tu...Kakak yang sebelum ni sangat suka dgn ikan..... Macam takut dengan kelibat ikan-ikan kecil tu... Hahaha.... Nak sangat tengok fish... Tengok dulu...... Line clear tak....... Baca bismillah.......Baru masukan kaki......
Semua ikan serbu kat kaki kakak...... Takutlah...... Tak jadi la nak masukan kaki..... Issshhhhh.... Tadi berani sangat... Ni takut lak...Kakak tgk mama dengan ayah je la kalau mcm tu........
Huhuhuhu.... Takut gak mula-mula tu................
Semua ikan serbu kat kaki mama........... Selera ikan ni makan..........
Turn ayah pulak......... Piissss........
Kenyang semua ikan tu......... EErrkkkk......
Huhuhuhu

BANGHURIS Tourism Centre

Hari ni 17/05/2009 @ Ahad, kitorang sarapan pagi kat BANGHURIS Tourism Centre..... Sesekali nak gi sarapan kat luar...... Luar Dapur.... Huhuhu
Adik makan roti canai dengan gula......Kakak..... jangan nak main aje..... Mari makan dengan adik....Nyam-nyam-nyam......Berselera mama dengan adik makan....... Sesekali makan kat luar la katakan....Ayah.... jom makan sekali......Apa la yang difikirkan kakak ni ye?Sibukkkk....... Sedap....Lepas ni baru boleh jalan2....... Minggu depan kita datang lagi ye ayah....